En Sıcak Konular

Sendika ve STK'lar hain saldırıyı kınadı

19 Haziran 2012 15:10 tsi
Hakkari'de terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırı, çeşitli sendikalar ve sivil toplum örgütleri tarafından kınandı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Dağlıca kesimindeki saldırı sonucu çıkan çatışmada 8 askerin şehit olması ve 16 askerin yaralanmasından dolayı duyduğu üzüntüyü belirtti.

Terörist saldırıyı nefretle kınayan Arslan, şunları kaydetti:

''Terör sorunun çözümü konusunda pek çok kesim tarafından adımların atıldığı, pek çok kesimin elini taşın altına koyduğu bir dönemde, saldırıların artış eğilimine girmesi, terör örgütünün gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Terörist saldırıların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir panik ve korku havası yaratmaktır.

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada önemli bir konuma geldiği bir dönemde, her türlü olumlu gelişmeye rağmen birilerinin hep terör istediği aşikardır. Bu süreçte herkes daha soğukkanlı, ama daha kararlı davranmalıdır.''

-''Saldırı üzücü olduğu kadar düşündürücüdür''-

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, terörle mücadele konusunda mutabakat arayışlarının olumlu şekilde geliştiği süreçte, Dağlıca'da gerçekleştirilen saldırının, üzücü olduğu kadar düşündürücü olduğunu belirtti.

Saldırının, devlet ve millet olarak terörle mücadele konusunda, toplumun tüm kesimlerinin asgari müşterekte biraraya gelmesi gerektiğine işaret eden Kavlak, ''Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve huzuru için, bu mutabakat ortamının gerçekleşmesi için üzerimize düşeni yapmak artık vatan borcu haline gelmiştir'' ifadesini kullandı.

-''Amaçlarına asla ulaşamayacaklar''-

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şemdinli'nin Dağlıca kesiminde yaşanan terör saldırısını lanetlediğini belirtti.

Kanlı ellerin hazırladığı, hain planların tetikçiliğini yapan terör örgütünün, haince her saldırısıyla gerçek niyetini ve gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Bayraktar, bu hainlerin ve destekçilerinin amaçlarına asla ulaşamayacağını vurguladı.

Bayraktar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Şu gerçek asla unutulmamalıdır ki devletimizin, milletimizin birliğine, dirliğine yönelik hain saldırılar, hepimizi derinden sarsan, yüreklerimizi dağlayan bu acılar, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştirecek, terörle topyekun mücadele azmimizi daha da kuvvetlendirecektir. Hain saldırıyı, şahsım ve birliğimize kayıtlı 5,5 milyon çiftçi ailesi adına lanetliyor, aziz şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere, Silahlı Kuvvetler camiası ve ülkemize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.''

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran da yaptığı yazılı açıklamada, terörün çözümünde en önemli etkenlerden birinin adaletin tecelli etmesi olduğunu belirtti.

Uran, şunları kaydetti:

''Bunun yolu terör suçlarına idam cezası getirilerek başta eli kanlı bebek katili olmak üzere terör örgütünün lider kadrolarına idam cezasının getirilmesidir. Bu yapılmadığı sürece nice liderler toplansa da kısır çekişme içerisinde vatan evlatlarını üzülerek de olsa şehit vermeye devam edeceğiz.''

-Diyanet-sen-

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, ''Aynı bölgede ikinci kez düzenlenen bu elim saldırıyı nefretle ve şiddetle kınadığın'' ifade ederek, bu saldırıların milletin birliğini hedef aldığını ve teröre karşı topyekun birlik olunması gerektiği çağrısında bulundu.

-Anadolu Eğitim Sendikası-

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, şehit olan askerlere rahmet ve ailelerine de başsağlığı dilediği açıklamasında, devlet idaresinin karar alma noktasında net ve gerçekçi olması gerektiğini belirtti.

-Eğitim-İş-

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir de şunları kaydetti:

''Amacı Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını ortadan kaldırmak, ulusal kimliğimizi silmek, yurt ve ulus bütünlüğümüzü bölerek kardeş kavgası yaratmak olan terör örgütü bizden teslim olmamızı, boyun eğmemizi istemektedir. Türk ulusu bu oyuna asla düşmeyecektir.''

-Türkiye Kamu-Sen-

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk milletinin yasta olduğunu ve Türkiye'nin tarihinde görmediği olaylara tanıklık ettiğini ifade ederek, şunları belirtti:

''Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya, bu ülkeyi bölük pörçük etmeye, insanlarımız arasında ayrılık tohumları ekmeye çalışanlara en sert cevap verilmelidir. Terörün kökünü kurutmak için harekete geçilmeli, terörü azdıran adımlar ivedilikle durdurulmalı, devlet etkisini, gücünü bu çapulculara göstermelidir. PKK Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi değildir. Bu nedenle PKK'nın taleplerini Kürt vatandaşlarımızın talepleri olarak algılamaktan vazgeçilmelidir. Terör; Türk, Kürt ayrımı yapmadan ocakları yakmakta, anaları, babaları evlatsız bırakmakta, bu ülkenin tam kalbine hançer saplamaktadır.''

-Sağlık-İş-

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk, şehitlere rahmet ailelerine de başsağlığı dileklerini ilettiği açıklamasında şunları kaydetti:

''Bir kere daha görülmüştür ki, ülkemizin çözülmesi gereken en önemli ve acil konusu terördür. Bu nedenle, başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere liderler zirvesi tekrar toplanmalı ve bu konu özel bir gündemle parlamentoda çözüme ulaşılıncaya kadar görüşülmelidir.''

Kaynak: AA



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs