En Sıcak Konular

Kamalak: Terör bu milletin ortak acısı, ortak dramıdır

19 Haziran 2012 14:19 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Terör bu milletin ortak acısı, ortak dramıdır. Siyasi malzeme haline getirilmemelidir'' dedi. Kamalak, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari'deki terör saldırısını lanetledi.

İktidar ve ana muhalefet partilerinin terör sorunun çözümünde kararlı irade ortaya koyamadığını iddia eden Kamalak, şunları kaydetti:

''İktidar ve ana muhalefet partisinin genel başkanlarının terör gündemli buluşmaları bile, bizzat kendileri tarafından siyasi polemik konusu haline getirilmiştir. Oysa terör bu milletin ortak acısıdır. Ortak dramıdır. Siyasi malzeme haline getirilmemelidir. Kısır tartışmalara, politik hesaplara malzeme haline getirilmemelidir.

Üzüntümüz şudur ki ülkemiz zaman kaybetmektedir. Milli Görüş politikalarına dönülmediği sürece, yüreğimize ateş, ocaklarımıza hüzün düşmeye devam edecektir.''

Kamalak, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine ve Türk milletine sabır diledi.

''TERÖR SİYASETİNİN OYUNUNA GELMEYECEĞİZ''

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Dağlıca'daki hain saldırıyı kınadı ve şehit ailelerine baş sağlığı diledi.
Türkiye ne zaman Kürt meselesini çözmek için adımlar atsa, bir takım karanlık mahfillerin bunu baltalama çabasına girdiğini kaydeden Kurtulmuş, ''Uluslararası terör siyasetini yönlendiren odaklar, Kürt sorununun bitmesini istemediği gibi sürekli kan aksın, çatışma olsun, kavga devam etsin istiyor. Millet olarak bu oyuna gelmeyeceğiz'' dedi.

Kurtulmuş, şehitlere rahmet, yaralılara şifa, şehitlerin yakınlarına sabır dileğinde bulundu.

''TBMM TATİLE ÇIKMADAN TERÖRÜ BİRİNCİ GÜNDEM KONUSU YAPMALI''

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de yayımladığı başsağlığı mesajında, yeni anayasa yazım çalışmalarının sürdüğü bir sırada saldırıların yoğunlaşarak artmasının düşündürücü olduğunu belirtti.

AA'da yer alan habere göre, terör eylemlerinin yeniden tırmanmasının, AK Parti iktidarının açılım adına başlattığı çalışmaların kadük olduğunu bir kez daha gösterdiğini öne süren Destici, şunları kaydetti:

'''Artık uzatmayın ne istiyorlarsa verin. Pazarlık edin. Bu iş artık bitsin' diyen ABD ile AB ve dahi meclis çatısı altındaki dokunulmaz teröristlerin baskısı ve yol haritalarına itibar etmek gaflet değil ihanettir.

Bir türlü bitirilemeyen/bitirilmeyen, 500 milyar dolarlık bir bütçeyi zayi eden terör konusunun masaya yatırılması gerekmektedir. Acilen, liderler bir araya gelmelidir. Bunu erk olan hükümet yapmalıdır. TBMM tatile çıkmadan bunu birinci gündem konusu yapmalıdır, çıkacak kararı tatbik etmeli ve bitirmelidir. Büyük Türk milletinin artık ortak paydası haline gelen ve ülkemizin başının belası olan terörün bir an önce bitirilmesi her şeyden önemlidir.''

Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,415 µs