En Sıcak Konular

CHP'li Tanrıkulu: İstifa edecekmisiniz!

19 Haziran 2012 12:32 tsi
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şanlıurfa Cezaevi'nde meydana gelen yangında 13 kişinin ölmesini Meclis'e taşırken Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, "İstifa edecek misiniz?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Adalet Bakanı'na şu soruları yöneltti:

"Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nin kapasitesi kaç kişiliktir? 16 Haziran 2012 tarihi itibariyle bu cezaevimizde kalan mahkûm ve hükümlü sayısı nedir? Ülkemizde kaç cezaevi vardır ve kapasiteleri nedir? Şu anda kaç tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır? Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi gibi kapasitesinin üzerinde tutuklu ve hükümlü barındıran cezaevi var mıdır? Varsa hangi cezaevleridir ve kapasiteleri ile bulunan kişi sayıları nelerdir? Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde yaşanan olaylar ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturmanın kapsamı ne olacaktır?

İhmali bulunan yetkililer görevlerinden alınacak mıdır? Uluslararası yargı kurumları tarafından cezaevlerinde insan hakları ihlalleri ile ilgili Türkiye'ye verilen cezalar nelerdir? Alınan bu cezaların AKP iktidarı süresince ve öncesine göre dağılım oranları nelerdir? Alınan cezalar sonucu ödenen maddi tazminat ne kadardır?

Pozantı Cezaevi için 2009 yılında Gaziantep Üniversitesi, Şanlıurfa Cezaevi için ise 2011 yılında Şanlıurfa Barosu uyarılarda bulunmuş ve adeta bu acı olayların yaşanacağı konusunda sizleri göreve davet etmiştir. Bu uyarıları dikkate almayarak ülkemiz adına insan hakları konusunda bu utancı yaşatmanızın gerekçesi nedir?
Olaylar sonrası kapasitenin üzerinde tutuklu ve hükümlü bulunduğunu kabul etmeniz bakanlık görevinizin uzağında olduğunuzu, sorunu çözmek değil sorunu izlediğinizi göstermektedir. Bakanlığınızın görevi sorunları kabul etmek midir yoksa sorunları çözmek midir?

Sorunları çözmek adına yetersiz kaldığınızı kabul ederek, adalet ve hukuk sistemini getirdiğiniz bu trajediden kurtarmak adına istifa edecek misiniz?" 

Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,212 µs