En Sıcak Konular

İşte emri veren hain

19 Haziran 2012 11:03 tsi
İşte emri veren hain Suriye uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Hüseyin Feyman’ın kontrolünde olan Zap kampından geldikleri belirlenen örgüt elemanlarının olayın ardından tekrar kamp yönüne doğru kaçtıkları belirlendi.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Türkiye-Irak sınır hattının sıfır noktasında bulunan üç ayrı askeri üs bölgesine eş zamanlı ağır silahlarla saldırı düzenleyen PKK'lılar 8 askeri şehit etti, 16 askeri yaraladı. Olayın ardından bölgeye takviye ekipler helikopterle bölgeye gönderilirken, Irak toprakları içerisinde kaçan örgüt elemanlarının takibi sürüyor. Suriye Uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Hüseyin Feyman'ın kontrolünde olan Zap kampından geldikleri belirlenen örgüt elemanlarının olayın ardından tekrar kamp yönüne doğru kaçtıkları belirlendi.

Star gazetesinden Şeyhmus Çakan'ın haberine göre; Yüksekova ilçesi Dağlıca, Derecik ve Yeşiltaş askeri üs bölgelerine, sabah saat 05.30 sıralarında sayıları 70 ila 100 arasında değişen kalabalık bir PKK'lı grubu ağır silahlarla saldırı gerçekleştirdi. Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'na bağlı sınırın sıfır noktasındaki üs bölgelerine Irak topraklarından sızan PKK'lıların saldırısına askerler anında karşılık verdi. Örgüt üyelerinin açtığı ilk ateşle 8 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı. Yaralı askerler Hakkâri'deki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bazı askerlerin sağlık durumunun ciddiyetine koruduğu bildirildi.

OPERASYON IRAK TOPRAKLARINDA

Bölgeye havadan ve karadan takviye birlikler sevk edilirken teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışmanın aralıklarla devam ettiği belirtildi. Şemdinli ve yakındaki birliklerden çatışmanın olduğu sınır bölgesine ambulans ve asker gönderildi. Kuzey Irak topraklarından geldikleri belirlenen PKK'lıların takip operasyonu sürüyor. Irak toprakları içerisinde devam eden takip operasyonunda zaman zaman sıcak temas sağlandı. İnsan Hava Araçlarının belirlediği bazı noktalara ise havadan helikopterler bomba yağdırdı.

DR. BAHOZ'UN EKİBİ

Zap kampından geldikleri belirlenen örgüt elemanlarının, saldırı emrini Suriye uyruklu Dr. Bahoz kod adlı Hüseyin Feyman'dan aldıkları öğrenildi. Feyman'ın ekibi tarafından yapılan bu olay bazı çevrelerce, yeni açılım sürecinin baltalanmasına yönelik olduğu yönünde yorumlar yapıldı.

İSTİHBARAT ÖNCEDEN ALINMIŞTI

Bölgedeki bazı askeri yetkililer, PKK'nın sınır birliklerine yönelik saldırı yapacağı yönünde istihbarat bilgilerinin alındığını ve bununun üst makamlara iletildiğini Star'a açıkladı. Aynı yetkili, "Üs bölgelerine saldırı yapılacağı yönünde onlarca istihbarat bilgisi alındı. Ancak bu bilgilerin üst makamlarına ulaşmasına kadar geçen süre zaman zaman operasyonun aksamasına neden oluyor. İstihbarat var ama harekât yok. Bununun tek nedeni yerinden operasyonun emrini verecek birinin olmaması. Hep yukarıdan emir bekleniyor, emir gelene kadar işte böylesi sonuçlar ortaya çıkıyor. Buna benzer daha bir çok olay var. İstihbarat bilgi alan komutanlık operasyon yetkisine de sahip olmalı. Ama böyle olmuyor, emir hep yukarıdan bekleniyor" dedi.

DAHA ÖNCEDE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Dağlıca'da 21 Ekim 2007 günü yine Irak topraklarından sızan PKK'lıları 7 koldan saldırısı üzerine çıkan çatışmalarda 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmıştı. Çatışmalarda 32 terörist ölü ele geçirilmişti. 

Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,590 µs