En Sıcak Konular

CHP'den optik kurultay

19 Haziran 2012 09:27 tsi
İl kongrelerinde sonuçların alınması sabahlara kadar sürünce kurultay için ‘optik okuyucu’ gündeme alındı...

Genel başkan ve Parti Meclisi (PM) seçimli olağan kurultayını 17-18 Temmuz 2012 tarihlerinde gerçekleştirecek olan CHP, il kongrelerinde oylama sonuçlarının sabah saatlerine kadar sürmesini dikkate alarak yöntem arayışına girdi. Kurultayda oylama pusulalarının ‘optik okuyucudan’ geçirilmesi gündemde. Bu durumda gayriresmi sonuçlar en fazla 1 saat içinde belli olacak.
 
ADAY BEKLENTİSİ YOK

CHP’nin hafta içi, 17- 18 Temmuz tarihlerinde yapılacak kurultayına ilişkin hazırlıklar sürüyor. Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşecek kurultay tarihi belirlenirken, Ramazan ayı dikkate alınmıştı. Tarihi netleştirenve il kongrelerini tamamlaya çalışan Genel Merkez, salonda yaşanacak rekabet konusunda ise rahat. Genel Merkez, kurultayda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday çıkmasını beklemiyor.
 
EN FAZLA 1 SAATTE BİTECEK
 
Genel Merkez, parti içi rekabetten çok kurultayın çalışma saatlerinin uzamaması için yöntem arayışında. Bu nedenle kurultayda seçimlerin kısa sürmesi için teknolojiden faydalanılacak.
 
Oy pusulaları, Yüksek Seçim Kurulu’ndan da (YSK) onay alınması durumunda “optik okuyucudan” geçirilecek.
 
Böylece oy sonuçlarının yaklaşık 1 saat içinde tamamlanması bekleniyor. Yöntem eski genel başkan Altan Öymen döneminde de uygulanmıştı. YSK’nın oluru durumunda CHP, önceki kurultayların aksine “erken biten” kongre gerçekleştirecek. Kurultayda ilk gün genel başkanlık seçimi, ikinci gün ise, PM seçimi gerçekleştirilecek. Optik okuyucu özellikle PM seçiminin kısa sürede tamamlanmasını sağlayacak.
 
Çarşaf sözünü tutacak
 
Kurultayda hem genel başkanlık hem PM seçiminin, Kılıçdaroğlu’nun örgütlere verdiği söz doğrultusunda, tüzükteki esas yöntem olan ‘çarşaf liste’ ile yapılacağı ifade edildi.
 
Çarşaf liste yönteminde, genel başkan yardımcılarının önemli bölümünün çizik yemesi bekleniyor.
 
Kurultaylarda en fazla çizik operasyonu, örgüt ve kasadan sorumlu ikinci adamlarda yaşanıyor. Önceki kurultaylarda da eski Genel Sekreter Önder Sav ve eski Baykal ekibi ile eski Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, en fazla çizik yiyen isimler arasında yer alıyordu.
 
Yeni partiyi ciddiye almıyoruz’

Kurultay sürecindeki CHP, 75 il kongresini tamamladı. Genel Merkez, yargı kararı ile iptal olan Adana kongresi dışındaki tüm kongreleri, kurultaya kadartamamlama kararlılığında. Ulusalcı milletvekillerinin rahatsız olduğu ve tüzük kurultayında itirazları ile öne çıkan Mersin Milletvekili İsa Gök’ün yeni parti kuracağı iddiaları ise, Genel Merkez’i etkilemiş görünmüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, “CHP’den ayrılacakların yeni parti kuracağı iddialarını ciddiye almıyoruz. CHP, solun bütün renklerini içinde barındırmaya aday yaklaşım içinde” dedi.
 
bugün


Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,646 µs