En Sıcak Konular

İzmir dağları Kandil olmuş!

19 Haziran 2012 08:37 tsi
İzmir dağları Kandil olmuş! İzmir’in Gaziemir ilçesinde yakalanan terör örgütü PKK üyesi bombacının sorgusu, kan donduran ayrıntıları gözler önüne serdi...

Örgütün üst düzey sorumlularından olduğu anlaşılan zanlının ifadelerine dayanarak dağlık alanda kazı yapan polis, toprağa gömülü 15 kilogram C4 plastik patlayıcı ve bunları harekete geçirecek 5 adet cep telefonu buldu.
 
PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında uzun yıllar bomba eğitimi alıp verdiği ileri sürülen bombacının, ülke genelinde çok sayıda bombalı eyleme katıldığı belirlendi. İzmir’e Diyarbakır’dan geldiği saptanan zanlının, Gaziemir’de dağda yatıp kalktığı burayı Kandil’e çevirdiği, örgütün siyasi kanadıyla sık sık irtibat halinde olduğu ortaya çıktı.
 
ÖNCE 2 KG BOMBA
 
İzmir Emniyeti Müdürlüğü ekipleri, Evka 7 Mahallesi çıkışında, önceki gün eylem hazırlığındaki bombacının peşine düştü. Takip edildiğini fark eden şüpheli, sırtındaki çantayı yol kenarına atarak kaçmak istedi. Polisin kısa sürede yakaladığı zanlı, gözaltına alındı. Ekipler, çevre yolları güvenlik amacıyla trafiğe kapatırken, vatandaşları da bölgeye yaklaştırmadı. Çantayı inceleyen bomba imha uzmanı ekipleri, 1 kilo 900 gram C4 patlayıcı ele geçirdi.
 
DAĞDA MEKAN

Polisin, kısa sürede etkisiz hale getirerek gözaltına aldığı bombacı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Zanlıyı sorguya alan polis, dehşete düşüren ayrıntılara ulaştı. Bombalı eylemler için bir süre önce Diyarbakır’dan İzmir’e geldiği belirlenen zanlının, mühimmat deposu olarak kullandığı Gaziemir’in Evka 7 bölgesindeki dağlık alanda yaşadığı tespit edildi.
 
Kanlı eylemler için önceki gün harekete geçtiği iddia edilen zanlının ifadesinde deşifre ettiği bölgelerde, bomba imha uzmanı ekiplerinin dedektör köpeklerle yaptığı, kazı ve aramalarında, şu ana kadar 15 kilogram C4 plastik patlayıcı ile battaniye, gıda malzemeleri ve uyku tulumu ele geçirildi. Aramaların devam ettiği, bomba miktarının artabileceği bildirildi.
 
Örgütün yöneticilerinden

PKK’nın üst düzey sorumlularından olduğu saptanan bombacının, Kuzey Irak’taki kamplarda uzun yıllar bomba eğitimi aldığı ve verdiği ileri sürüldü. PKK’nın askeri ve siyasi faaliyetleri hakkında eğitim aldığı anlaşılan örgüt mensubunun, ülke genelinde çok sayıda bombalı saldırıya katıldığı belirlendi. Bombacının, terör örgütü PKK’nın siyasi kanadıyla irtibat halinde olduğu ve faaliyetleri hakkında sık sık bilgiler verdiği öne sürüldü.
 
bugün


Bu haber 1,006 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,611 µs