En Sıcak Konular

Emniyet'ten akıncı hackerlara teşekkür belgesi

18 Haziran 2012 15:17 tsi
Kendilerini 'Akıncılar' olarak adlandıran ve 'İnanç ve Ahlaki değerlerimize saldırı yapan, toplum ve kamu vicdanını olumsuz etkileyen Türkiye aleyhtarı internet siteleriyle mücadele'yi amaçlayan hacklara Emniyet'ten teşekkür belgesi geldi.

"Terör örgütü" ilan edilen Redhack'e üye olduğu iddiasıyla geçen Mart ayında tutuklanan yedi genç hala hapishanedeyken, Emniyet sanal kontrgerillalara teşekkür belgesi dağıtıyor.

BirGün gazetesinden Olgu Kundakçı'nın haberine göre, kendilerini "Akıncılar" olarak adlandıran ve misyonlarını internet sitelerinde "İnanç ve Ahlaki değerlerimize saldırı yapan, toplum ve kamu vicdanını olumsuz etkileyen Türkiye aleyhtarı internet siteleriyle mücadele" olarak tanımlayan hack grubuna üye oldukları bilinen Emrullah Akdemir, Ekber Ekşi ve Serkan Erdemir adlı kişiler, geçen Nisan ayında yöneticileri oldukları belirtilen "Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karşı Mücadele Derneği" aracılığıyla Aksaray Polis Yüksek Meslek Okulu'ndan teşekkür belgesi aldı.

İşte BirGün gazetesinin manşetindeki haber:

Akıncılar, bir yandan Redhack gibi muhalif hack gruplarıyla mücadele ederken bir yandan da ideolojik olarak karşı çıktıkları internet sitelerini hack'lemeye devam ediyor. Mayıs ayının başında BDP'nin internet sitesi Emrullah Akdemir tarafından kullanıldığı iddia edilen FORTYS3V3N rumuzu tarafından hack'lenmiş, siteye "Kahrol PKK, kahrol BDP. Kan akıtmaya doymadınız, doymayacaksınız" mesajı bırakılmıştı.

DEVLETLE İLİŞKİLERİNİ GİZLEMİYORLAR

Akıncılar grubunun internet sitesi olan "cyber-warrior.org'da" "TIM'in başlıca amaç ve görevleri internet üzerinden inanç ve ahlaki değerlerimize saldırı yapan, saf beyinleri bulandırmaya yönelik içerikler bulunduran yayınlarla mücadeledir. Türkiye aleyhtarı yayınlar, toplum ve kamu vicdanını olumsuz etkileyen durumlar da misyon kapsamındadır" diye belirtiliyor.

Sitede yer alan "Burada detaylarını belirtmeyeceğimiz birçok gizlilik dereceli dokümanı ilgili makamlara teslim ettik" ve "Cyber Security bünyesinde gov.tr ve pol.tr gibi birçok resmi kuruma ücretsiz güvenlik desteği sağladık" ifadeleri Akıncılar grubunun çeşitli devlet kurumlarıyla ilişkide olduğunu ortaya koyuyor. Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarıyla Mücadele Derneği'nin logosundaki "Cyber Security" yazısı ve derneğin internet sitesinde ise Güvenlik Uzmanları Platformu adı altında verilen "Cyber-Security.Org.tr" linki, Akıncılar grubunun güvenlik desteğini bu dernek aracılığıyla verdiği düşüncesini doğuruyor.

'İNANÇ VE AHLAKİ DEĞERLERİMİZ İÇİN'

İnternet sitelerinde 'inanç ve ahlaki değerleri için' misyonları kapsamında yaptıkları eylemleri listeleyen Akıncılar grubu şu ana kadar İslam'a en büyük zararı verdiği" gerekçesiyle Prof. Dr. İlhan Arsel'in sitesi "ilhanarsel.org", misyonerlik faaliyeti güttüğü gerekçesiyle "katolikcemaati.com", 2006 yılında "Kutlu Doğum Haftası nedeniyle büyük çoğunluğu Danimarka ve Fransa olmak üzere 2.587 Avrupa sitesi" gibi pek çok siteyi hack'lediğini belirtiliyor. Akıncıların hack'lediği siteler arasında Kürtçe yayın yapan internet siteleri, Ermeni Soykırımını İnkar Yasası'na destek veren Fransız milletvekilleri Valerie Boyer ve Patrick Devedjian'ın siteleri gibi ideolojik olarak karşı çıktıkları siteler yer alıyor.

EMNİYET'TEN TEŞEKKÜRNAME

Akıncılar üyesi olarak bilinen Emrullah Akdemir, Ekber Ekşi ve Serkan Erdemir, Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karşı Mücadele Derneği aracılığıyla çeşitli kurum ve kuruluşlara bilişim suçlarına ilişkin seminerler veriyor. 25 Nisan 2012 günü Aksaray Polis Yüksek Meslek Okulu'nda "Wireless Güvenliği ve Kişisel Verilerin Korunmasının Önemi" konulu verdikleri seminer, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Seminerde Emrullah Akdemir "Web Güvenlik Uzmanı", Ekber Ekşi "Etik Hacker" ve Serkan Erdemir "Bilişim Uzmanı" sıfatlarıyla derneğin ilgili sayfasında belirtildiği üzere yönetim kurulu üyeleri olarak konuştu.

EMNİYETE SORDUK: NEYİN ÖDÜLÜ?

Konuşmacılara teşekkür belgesi veren Aksaray Polis Yüksek Meslek Okulu konuyla ilgili "Seminer değil kısa süreli bir konferanstı. 20 dakikada bitti. Emniyet Genel Müdürlüğü Bilişim Suçları ile görüşerek biz bu konferansı verdirdik. Konferansta suç unsuru taşıyabilecek herhangi bir konuşma yapılmadı. Konuşmacılar Bilişim Suçlarıyla Mücadele Derneği adına konuştu. Bir öğrencimiz vasıtasıyla bu şahıslarla irtibat kurduk. Konferans vermeye gelenlere normal bilgisayardan çıktı alıyoruz ve teşekkür belgesi veriyoruz" diye açıklama yaptı. Emrullah Akdemir ise konuşmacıların neden teşekkür belgesi aldığına dair sorumuzu yanıtsız bıraktı.

BDP VE FAZIL SAY'IN SİTELERİNE HACK!

Emrullah Akdemir tarafından kullanıldığı iddia edilen "FORTYS3V3N" rumuzlu kişi Mayıs ayının başında Google, Microsoft, Facebook, Yandex, Paypal, Cocacola gibi pek çok "tr" uzantılı siteyi hack'lemiş ve yaptığı eylemin Redhack'in haberlerini yapan gazetecilere mesaj verme amacını taşıdığını dile getirerek "Tüm Türkiye'deki en önemli yerleri hack'leyebilme gücü, çoğunda olmayan bu güç şimdilik bizde" diye belirtmişti. Yine, BDP'nin internet sitesi "bdp.org.tr" ve Fazıl Say'ın sitesi "fazilsay.com.tr'" de aynı rumuzlu kişi tarafından hack'lenmiş, Fazıl Say'ın sitesine "Bu ülkede o laf ettiğiniz Müslümanlar olmasa nefes bile alamazsınız. Siz milletin değerlerine laf edince iyi de başkaları size laf edince kötü mü? Sizin yüzünüze buradan tükürüyoruz" notu düşülürken, BDP'nin sitesine ise "Kahrol PKK, kahrol BDP. Kan akıtmaya doymadınız, doymayacaksınız. Hiçbir zaman insan olmadınız olmayacaksınız!" mesajı bırakılmıştı.

Eylemlerin ardından Akıncılar grubu "tr" uzantılı sitelere hack eylemini gerçekleştirenleri gruptan çıkardığını belirtmişti. F5 haber adlı internet sitesinde verilen bilgiye göre hack eyleminin ardından Bekir Dursun, Emrullah Akdemir, Ekber Ekşi, Emre Köseoğlu gözaltına alınıp ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yapılan hack eylemiyle ilgili soruşturma sürüyor.

'BİZİM DEĞERLERİMİZE SALDIRMADIĞI SÜRECE'

Akıncılar grubunda FORTYS3V3N rumuzunu kullandığı bilinen Emrullah Akdemir ise şu ana kadar tamamıyla yasal çerçevede eylemler gerçekleştirdiğini dile getirerek hakkındaki iddiaları "F0RTYS3V3N sadece takma bir isimdir ve bu isimle yapılan illegal eylemlerde de sorumlu kişi eylemi gerçekleştiren kişinin elde edilen, yasalarda tayin edilen ismidir. Bu takma ismi herhangi bir yerde kullanan tüm bireyleri bu takma ismin karıştığı eylemlerden dolayı sorumlu tutmamalıyız" sözleriyle yanıtladı. Akdemir, "Akıncılar grubu 2003 yılından bu yana sanal dünyada misyonuna uymayan internet sitelerine karşı hack faaliyetleri yürüten bir grup olarak gözükse de, devlet sitelerinin güvenliğini gönüllü bir şekilde üstlenen bu grubun yaptığı eylemler 2007 yılından itibaren tamamen legal çerçevede ilerlemektedir. Misyonda yer alan her madde açık ve nettir. Bizim değerlerimize saldırmadığı sürece hiçbir yayın mücadele kapsamına girmez. Şu an için misyonda belirtilen mücadele sadece psikolojik, düşünce yapısı olarak sosyal mücadeledir" diye konuştu.

Akdemir, daha önce "Nic.tr" alan adı sağlayıcısının teknik yapısından sorumlu TÜBİTAK'a Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karşı Mücadele Derneği tarafından birçok güvenlik raporunun sunulduğunu ve gerçekleştirilen hack eylemi sonrasında da ilgili olayla alakalı tüm bilgi paylaşımını kişisel olarak aynı kurumlara ilettiğini belirtti.

DERNEĞİN AKINCILARLA BAĞI NE?

Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karşı Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Aydın ise kendisinin de "Cyber Warrior" üyesi olduğunu belirtirken derneğin idari kadrosundaki pek çok kişinin Akıncılarla bağını "Akıncılar Cyber Warrior'a dahil bir grup. 'Cyber Warrior' bilişim suçlarıyla ilgili bir site olduğu için, güvenlik açıklarını paylaştığı için Bilişim Güvenliği Derneği de buna paralel bir platform olduğu için oradaki üyeler bu derneğe de üye olabilir" şeklinde açıkladı. Emrullah Akdemir'e ait olduğu iddia edilen FORTYS3V3N rumuzlu kişinin "tr" uzantılı siteleri hack'lediğine ilişkin iddialarla ilgili olarak ise "Bu eylemi Akıncılar grubu yapmadı. Biz bununla ilgili bir işlem yapmadık, tamamen ismimiz kullanıldı. Emrullah Akdemir'in yaptığı kişisel bir şeydir. Kendi yaptığı bir iş diyebiliriz. Akıncılar'ın ismi geçti diye bunu Akıncılar'a mal etmek yanlış olur. Doğru ismimiz, geçiyor ama bunu kalkıp da Akıncılar yaptı demek yanlış" ifadelerini kullandı.

Aydın, Akdemir'in dernek sayfasında yönetim kurulu üyesi olarak belirtilmesini ise "Haberi siteye giren arkadaş yanlış bir şekilde girmiş" diye açıkladı.

DERNEK KÖŞK'E DAVET EDİLDİ

Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karşı Mücadele Derneği Başkanı Gökhan Şanlı, 2010 yılında "siber savaş tehdidinin" Milli Güvenlik Kurulu'nca görüşülerek Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne geçmesine ilişkin Radikal Gazetesi'nde yer alan demecinde "Devlet memuru olmayan, yetenekli insanlarla da çalışılmalı. Yerli hackerlarla işbirliğine gidilmeli. Teknoloji şirketleri, bankalar yapıyor, beyaz şapkalı hackerlarla çalışıyor" diye belirtmişti. Akıncılar grubunun kurucularından olduğu bilinen "CWDoktoray" rumuzlu kişi kendi blog'unda kimliğinin deşifre edildiği haberlerine ilişkin ise Gökhan Şanlı olduğunu ve Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karşı Mücadele Derneği'nin idari kadrosunda yer aldığını belirtiyor.

14 Nisan 2012 tarihinde Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter ve Bilişim Teknolojileri Başkanı Ömer Arıkan'la "Türkiye'de İnternet Sitelerine Erişimlerin Engellenmesi ve Telif Hakları" konusunda gerçekleşen bir buçuk saatlik toplantıya derneği temsilen Halil Uygur, Bilal Adak ve Gökhan Şanlı yer almıştı. Derneğin sitesinde yer alan bilgide ise toplantının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün direkt talimatıyla Bilişim kanunları ve telif hakları ile ilgili kanuni düzenlemeler konusunda başlatılan çalışmalar kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı'nın daveti üzerine yapıldığı dile getiriliyor. Yine 26-27 Mayıs 2012 tarihlerinde Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleşen TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Çalıştayı'na derneği temsilen katılan Dernek Başkanı Gökhan Şanlı, İnternet Güvenliği, Güvenli İnternet Kullanımı ve Siber Güvenlik çalışma grubuna katılarak derneğin komisyon raporuna girmesini istediği konuları dile getirdi.

'BEYAZ ŞAPKALI HACKER' KİMDİR?

Beyaz Şapkalı Hacker'lar şirketlere, devlet kuruluşlarına ve istihbarat örgütlerine yardım ederek para kazanıyor. Bu kişiler yakalanmış eski hacker'lardan ya da özel olarak eğitim alan kişilerden oluşuyor. Aylık maaş ya da proje bazıyla çalışan beyaz hacker'lar kurumların güvenlik sistemlerini gözden geçiriyor. İstihbarat için çalışan beyaz hacker'lar ise sızdırılan bilgilerin izini sürerek diğer hacker'ların yakalanmasına yardımcı oluyor. Akıncılar grubu, bu doğrultuda hem resmi kurumlara güvenlik desteği veriyor hem de muhalif Redhack'e karşı mücadele ediyor.



Bu haber 1,330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,869 µs