En Sıcak Konular

Vali Mutlu İstanbullular'dan neden özür diledi?

18 Haziran 2012 14:50 tsi
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sabahleyin İstanbullular'ın yaşadığı çileden dolayı özür diledi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Haliç Köprüsü'nde başlayan bakım çalışmaları, sabah saatlerinde vatandaşlara zor anlar yaşattı. otobüs ve servislere ulaşmak isteyen vatandaşlar 4 ayrı bariyerden atlayarak orta şeride geçmek zorunda kaldı.

Bugün açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, oluşan trafik nedeniyle özür dileyerek, "Burada da belki hem çalışanlara teşekkür, hem de biraz sıkıntı çeken İstanbullularımız'dan da bir özür dilememiz gerekir. Bütün yaptıklarımızın halkımızın, İstanbul'umuzun hizmetinde olduğunu da ifade ederek bunu da paylaşmak isterim" dedi.

Tehlikeli bariyer atlayışı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayamama Deresi'nde asfalt ve ıslah çalışmaları başlatıldı. Haliç Köprüsü'ndeki bakım onarım çalışmaları kapsamında, Topkapı istikameti yan yol trafiğe kapatıldı. Yan yol kapatılınca Ayvansaray otobüs durağı iptal oldu. Durum böyle olunca otobüs ve servislere ulaşmak isteyen vatandaşlar 4 ayrı bariyerden atlayarak orta şeride geçmek zorunda kaldı. Vatandaşların zorlu yolculuğu aynı zamanda oldukça tehlikeliydi.

Haliç köprüsünde bugün başlayan bakım-onarım çalışması sürücüler kadar servis ve otobüslere ulaşmak isteyen vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Topkapı istikametinde trafiğe kapatılan yan yol nedeniyle, her sabah Ayvansaray otobüs durağından servis ve otobüslere binen vatandaşlar büyük şok yaşadı. D100 karayolundan araçlara binmek zorunda kalan vatandaşların bu noktaya ulaşması ise çok zor oldu. Üst geçitten inerek işlerine gitmek isteyenler dört ayrı bariyerden atlamak zorunda kaldı. Özellikle kadınlar ve yanlarında çocukları olanlar bariyerleri geçmekte oldukça zorlandı. D100 karayolunda otobüs bekleyenler duruma isyan ederek 'Burada beklemek çok tehlikeli. Bariyerlerden atlayarak buraya ulaşmak ise çok zor' şeklinde konuştu.

Halıcıoğlu'ndan kapatılan yol nedeniyle Haliç'e çıkamayanlar ise otobüslerden inerek köprüyü yaya olarak geçmek zorunda kaldı. Otobüs şoförlerinin de güzergahlar konusunda bilgilendirilmediğini iddia eden vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

20 gün sürecek

Haliç 'teki kuzey ilave köprünün ise saat 05.00'te başlayan çalışma nedeniyle, Edirnekapı-Okmeydanı istikameti yan yol kontrollü olarak trafiğe kapatıldı. Çalışma nedeniyle TEM Otoyolu'ndan Hasdal viyadüğüne gidişte başlayan trafiğin, Haliç Köprüsü'ne girişte daha da arttığı görüldü. Topkapı istikameti yan yol etabının yaklaşık 20 gün sürmesi bekleniyor.

2. Köprüdeki çalışma 2 ay daha devam edecek

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bugünden itibaren iki şerit iki ay boyunca kapalı olacak. Trafik, Seyrantepe-FSM Köprüsü gişeleri arasında durma noktasına gelirken, bu güzergahta seyreden araçlardaki bazı vatandaşların sıcak nedeniyle ya da sigara içmek için araçlarından indikleri gözlendi.

Bakım çalışması köprünün 2 şeridinde sürdürülürken, çalışmaların duruma göre 3 şeride çıkarılması planlanıyor. 24 saat 3 vardiya sürecek çalışmalarda FSM'nin her etapta 2 şeridi kapatılacak ve çalışmalar 17 Eylül'e kadar sürecek. İlk çalışma Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişte yapılacak. Karşı yönden ek şerit uygulaması yapılacak. Boğaziçi Köprüsü 'nde ise bu yıl çalışma yapılmayacak. 

Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,849 µs