En Sıcak Konular

'O sızıntı Başbakan'a bir uyarı!'

18 Haziran 2012 09:26 tsi
'O sızıntı Başbakan'a bir uyarı!' Türkiye'nin devlet sırrı niteliğindeki belgeleri ortaya dökülüyor...

Taraf gazetesinden Neşe Düzel'in, geçtiğimiz günlerde PKK lideri Murat Karayılan ile yapmış olduğu röportajı yayınlanmaya başlayan gazeteci Avni Özgürel ile röportajından ilgili kısım:

Karayılan, MİT'e, "Oslo belgelerini sızdırdık mı sızdırmadık mı, Kandil'e gelin bizi soruşturun" mu diyor?

Evet. "Bu belgeler tek kopya olarak sadece bende var. Benim dışımda kimsede belge yok. Okuyanlara da ben verdim, okuttum ve geri aldım. Dolayısıyla bu belgelerin bizden çıkması mümkün değil. Bu belgeler kimseye gitmedi. BDP'lilerde hiçbir belge yoktur" dedi Karayılan. Hatta sayı da verdi. Bu görüşmeleri kendisi de dâhil KCK-PKK-BDP bünyesinde sadece ıı kişinin bildiğini söyledi.

Karayılan Oslo görüşmelerinin belgelerini kimin sızdırdığını düşünüyor?

Önce acaba İsrail falan olabilir mi diye düşündük ama sonra polis, 'biz bunu BDP'lilerin çekmecesinde bulduk' dedi. Benden başka kimsede de belge olmadığına göre, işte o zaman bu belgelerin polis eliyle Diyarbakır'da BDP'nin çekmecesine koncuğunu düşünüyorum. Kesin kanaatim Dudur" diyor.

KCK-PKK'nın Avrupa kanadı da Oslo görüşmelerine katıldı. Onlarda protokolün bir kopyası yok muymuş?

Hayır yok. Oslo görüşmelerinin tutanakları sadece üç yerde var. Bir, bu görüşmeye aracılık eden İngiltere'de var bu belgeler. Çünkü görüşmeleri İngiliz istihbaratı organize etti. Oslo'nun zeminini onlar hazırlamış ve kayıtları onlar yapmışlar, iki, Karayılan'da bir kopyası var. "Orada konuşulan her kelimeden haberdarım" diyor Karayılan. Bir de belgeler
MİT'te var.

Şerafettin Elçi, kendisiyle seçim öncesinde yaptığım röportajda, birkaç BDP'li yöneticiyle birlikte protokolü okuduklarını söylemişti.

Protokol ve belgeler BDP'ye bir şekilde intikal ettirilmiş. Sonra da kim, kimden aldı, nereye gitti, kim okudu takip edilmiş. Yani BDP'nin içinde belgelerin izi sürülmüş. Eeee...BDP'de yakalancak ya belgeler!

Belgeleri kimin sızdırdığını düşünüyor Karayılan?


"Belgeler. MİT elemanları tarafından MİT'ten çalındı, dışarı çıkarıldı" diyor. Ama  bunu derken. MİT 'in duvarlarından atlayıp hırsız içeri girmiş ve belgeleri çalmış gitmiş değil tabii ki. Bundan söz etmiyor Karayılan. "Türkiye'de güvenlik bürokrasisinde bazı kırılmalar var" diyor. MİT'in bünyesine de sızmış insanlardan, güvenlik bürokrasisinin içindeki farklı eğilimdeki unsurlardan söz ediyor. Mirin içinde de Oslo sürecine karşı olanlar olabilir. Belgelerin sızdırılmasını bunların bir faaliyeti olarak düşünüyor.

Peki bu konuda başka ne diyor?

"Belgelerin MİT'ten çalındığını, bazı MİT elemanlarına ihtimal olarak söyledik biz. Belli ki burada MİT Müsteşarı hedeflendi. Bir de tabii bununla asıl Başbakan uyarılmak istendi. Başbakan da, MİT Müsteşarı da biliyorlar bunu. Başbakan uyarıldığının farkına vardı. Bu, Türkiye'nin iç dengeleri meselesidir. Nitekim Başbakan olayın nasıl meydana geldiği konusunun ve sorumlularının üzerine gitmedi. Bu önemli" diyor. Bence de önemli. Düşünün, Türkiye'nin en önemli devlet sırrı niteliğindeki belgeleri, bilgileri, bantlar, kayıtlar ortalığa dökülüyor ve Başbakan bunun üstüne gitmiyor.



Bu haber 2,510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,182 µs