En Sıcak Konular

CHP’de muhalefetin umudu çarşafa kaldı

18 Haziran 2012 08:50 tsi
CHP’de muhalefetin umudu çarşafa kaldı Muhalefet, 17 Temmuz’daki seçimli kurultayda koltuğunu sağlama alan Kılıçdaroğlu’nu hedeflemeyecek. Amaç, çarşaf listeyi delerek Parti Meclisi’ne girebilmek.

CHP 17-18 Temmuz’da yapacağı olağan kurultayda seçimleri çarşaf listeyle yapma kararı aldı. Genel Başkan ve Parti Meclisi üyelerinin seçileceği kurultayda, kavga genel başkanlık için değil, Parti Meclisi için yaşanacak. Kurultay’da çarşaf listenin uygulanacak olması tüzük değişikliğiyle sayısı 80’den 60’a indirilen Parti Meclisi(PM) üyeliği için kıyasıya yarış yaşanmasına yol açacak. Muhalifler de bütün hesaplarını çarşaf liste üzerinden yapıyor.
 
Muhalefetin umudu listeye çizikte
 

İl kongrelerinde kurultay delegelerinin büyük bölümü yönetimin listesinden seçildiği için delege bazında gücü zayıf olan Deniz Baykal, Önder Sav gibi muhalifler, seçimlerde yönetimin anahtar listesine atılacak çiziklerden yararlanacak. Çarşaf liste uygulamasında çizik yiyen ismin yerine adı en fazla yazılan ismin listeyi delmesi mümkün olduğundan muhalifler şimdiden Kılıçdaroğlu’unun anahtar listesinde yer alabilecek isimlerin peşine düştü. Geçen kurultayda en az oyu alan PM üyesi olan Sezgin Tanrıkulu, blok liste avantajıyla PM’ye girebilmiş ve Kılıçdaroğlu’nun     isteğiyle de genel başkan yardımcısı     seçilmişti. Bugün yönetimde yer alan birçok ismin çarşaf listede çizik yiyebi-leceği kulislerde ifade ediliyor.
 
Ulusalcı tabana yüklenecekler
 

Bir yandan listeyi delme planı yapan muhaliflerin, diğer yandan yönetimin son dönem izlediği politikalar üzerinden de delegeyi etkileme planı yaptığı belirtiliyor. Partinin ulusalcı tabanından tepki alan Kılıçdaroğlu’nun Kürt açılımı ile yeni anayasa çalışmasında partinin kırmızı çizgilerinin yeterince arkasında durulamadığı ve masadan kalkılması yönündeki eleştirilerin de kurultaya taşınması bekleniyor. Partinin en yetkili organı olan PM, aynı zamanda genel başkan yardımcılarının da içinden seçildiği bir organ olması nedeniyle temsiliyet açısından büyük önem taşıyor.
 
Öte yandan CHP 77 ilde kongresini tamamladı. Daha önce Kurultay’a yetişmeyeceği öngörülen Hatay il kongresi 24 Haziran, Diyarbakır il kongresi de 28 Haziran’da yapılacak. Hafta sonu Gümüşhane ve Bursa kongrelerini yapan CHP, Hakkari il kongresini de 23 Haziran’da gerçekleştirecek. Kurultay’a yetişmeyecek tek il ise Adana olacak. İptal edilen Adana il kongresi için mahkeme 14 Temmuz tarihini belirlerken, yönetim Adana il kongresinin de tarihini öne çekmeye çalışıyor.
 
Bir ayda üç kurultay yapılacak
 
CHP bir ay içinde üç kez kurultaya gidecek. 17-18 Temmuz’daki büyük kurultayın yanı sıra, 8 yıl aradan sonra     24 Haziran tarihinde Gençlik Kurultayı, 8 Temmuz’da ise Kadın Kurultayı yapılacak. Her iki kurultay da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerekleştirilecek.

star


Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,779 µs