En Sıcak Konular

Birlik Projesi'nde yeni dalga geliyor

18 Haziran 2012 08:40 tsi
Birlik Projesi'nde yeni dalga geliyor Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Hükümet, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde yeni bir dalga başlatıyor.

Başbakan'ın talimatıyla toplanan 'ortak akıl' toplantısında ağır topların sahaya inmesi, dağın gençlere rol modeli olmaması için adım atılması önerildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Hükümet, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde yeni bir dalga başlatıyor. Erdoğan, konuyla ilgili AK Parti'nin seferberlik başlatmasını isterken, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a da yeni bir çalışma için talimat verdi. Atalay, bunun üzerine AK Parti kurmaylarının katılımıyla ortak akıl toplantılarının ilkini düzenledi. Toplantıda "milli birlik sürecini hızlandırmak için ne gibi adımlar atılabilir" sorusuna yanıt arandı. Bütün seçeneklerin masaya yatırıldığı toplantıdan "ağır toplar sahaya insin, millete doğrudan anlatalım" önerisi çıktı. Ayrıca "bölgede yaşayan bazı gençler için dağın bir hedef olmaktan çıkarılması sağlanmaya çalışalım" önerisi üzerinde duruldu. En aykırı görüşlerin dahi dile getirildiği beyin fırtınası gerçekleştirildi. Senaryolar doğrultusunda Güneydoğu Anadolu bölgesinde siyasi inisiyatifin elden bırakılmaması yönünde kısa, orta ve uzun vadeli eylem planı üzerinde çalışıldı. Bundan sonra da devam edecek olan çalışmada ortaya çıkacak sonuç bir yandan Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde atılacak adımları belirleyecek bir yandan da CHP ile AK Parti arasında konuya ilişkin başlatılan diyalog da AK Parti'nin kullanacağı enstrümanlardan birisi olacak.

Ortak akıl toplantısında gündeme gelen başlıca düşünceler şöyle:

AĞIR TOPLAR SAHAYA İNECEK: Hükümet, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde yeni adımlar atmak için çalışmalara devam ederken önümüzdeki dönemde yoğun bölge ziyaretlerinin yapılması planlanıyor. Bölgede sevilen, toplumsal karşılığı olan ve muhafazakar kimlikleriyle bilinen partinin önde gelen isimleri, Genel Merkez'in yapacağı planlama doğrultusunda bölgeye giderek hükümetin Kürt meselesinde attığı adımları bir bir anlatacak.

KADINLAR DA VAR: AK Parti, bugüne kadar yapılanları ve bundan sonra atılacak adımları anlatması için kadın ve gençlik teşkilatlarını da devreye sokacak. Yeni iletişim strateji çerçevesinde kadın teşkilatları kapı kapı dolaşarak hükümetin Kürt politikasını anlatacak, "Ben de varım" diyecek. Partinin bölge vekilleri ve parti yöneticileriyle yapılacak toplantılar doğrultusunda bu stratejinin aksiyon planı tasarlanacak. Bu arada hükümetin konuya ilişkin attığı adımlar Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın yaptığı bir çalışmayla kitapçık haline getirilecek.

DAĞ, ROL MODEL OLMASIN: Bölgede yaşayan bazı gençler için dağın bir hedef olmaktan çıkarılması sağlanmaya çalışacak. Kimliğiyle barışık, başarılı, hayatın içinde olan yeni rol modeller desteklenecek.

BÖLGEDE YENİDEN YAPILANMA: AK Parti'nin, 90'lı yıllarla mukayese edilmeyecek adımların atmasına rağmen bunun Kürtlere anlatılması konusunda problemler olduğu dile getirilirken, partinin bölgede yeniden yapılanacağı ve farklı toplumsal kesimlere açılım yapılacağı ifade edildi.

BÜTÜN SEÇENEKLER MASADA: Hükümet'in, PKK'nın provokasyonlarına rağmen demokratikleşme adımlarını atmaya devam etmesi gerektiği belirtildi. Meselenin çözümünde salt güvenlikçi yaklaşımla ilerlemenin mümkün olmadığı ifade edildi.

DEVLETÇİ SÖYLEM KULLANMA: Toplantıda 'yasakların Devleti, özgürlüklerin PKK'yı zora soktuğu' dile getirilerek AK Partinin demokratikleşme manifestosundan vazgeçmemesi gerektiği ve ne pahasına olursa olsun kalıcı çözümü sağlamak için çalışmaya devam edeceği ifade edildi.

Yahya Bostan - Sabah



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,600 µs