En Sıcak Konular

Terör örgütünde derin çatlak...

18 Haziran 2012 08:14 tsi
Terör örgütünde derin çatlak... İstihbarat kaynaklarına göre kış darbesi, sözde lider kadroyu birbirine düşürdü.

Bahoz Erdal, Karayılan, Duran Kalkan birbirlerine uzak, yerlerini gizli tuttukları mağaralarda. 3 isim de ihbar edilmekten çekiniyor. Bahoz Erdal, 'Türkiyeli Kürtleri' satmakla suçlanıyor.

Kış boyunca terör örgütüne yönelik düzenlenen nokta operasyonlar, kritik mağaraların deşifresi PKK'yı karıştırdı. İstihbarat kaynaklarına göre, sözde lider kadro birbirlerine güvenmiyor. 3 önemli isim yerlerini gizli tuttukları mağaralarda saklanıyor...
 
Hakkari, Tunceli, Şırnak, Bingöl ve Bitlis'te polis ve askerin kış aylarında düzenlediği kritik operasyonlar terör örgütüne ağır darbe vurdu. PKK'nın depoları, gizli sığınakları tek tek deşifre edildi. Yaşanan ağır tablo örgütte iç çekişmelere neden oldu. Ağır kayıplar, yönetici kadroyu da birbirine düşürdü. İddialara göre örgüt içerisindeki ilk çekişme, kanlı eylemlerin emrini veren Bahoz Erdal lakaplı Fehman Hüseyin'in peş peşe saldırı talimatlarıyla başlamıştı. Örgüt içerisinde liderliği ele geçiren Bahoz Erdal'ın, PKK'nın üçüncü ismi Duran Kalkan'ı Kandil Dağı'nda sorguladığı öne sürülüyor.  Terör örgütünün alt kademesi ise Tunceli ve Cudi Dağı'ndaki kayıplardan Karayılan ile Bahoz Erdal'ı sorumlu tutuyor. Özellikle sağ yakalanan teröristler, Bahoz Erdal'a güven kalmadığını söylüyor. Kış üstlenmesinde genelde 'Türkiyeli Kürtlerin' ölmesi nedeniyle Bahoz Erdal, imha edilen mağaraların yerini dolaylı yollardan ihbar etmekle suçlandı.

YERALTINA İNDİLER
 
Bahoz'a yönelik şüphe nedeniyle, sözde komutanlar suikasta uğramamak için birbirlerinden uzak noktalarda ve yerleri gizlenen mağaralarda kalıyor. Duran Kalkan, Cemil Bayık, Ali Haydar Kaytan ve Mustafa Karasu aynı mağarada. Murat Karayılan ayrı, Bahoz Erdal ve Suriyeli elemanları farklı bir bölgedeki mağarada saklanıyor. Kandil'deki mağaralar yerin 10 metre altında.

KAÇACAKLAR MI?
 
Karayılan, Bahoz Erdal, Duran  Kalkan ve Ali Haydar Kaytan'ın değişik ülkelerden pasaport aldığı da öne sürülüyor. Cemil Bayık'ın ise İskandinav ülkelerine yönelik pasaport müracaatında bulunduğu ancak alamadığı belirtiliyor. Teslim olan bir örgüt üyesine göre Kandil Dağı'nda bulunan örgüt liderleri son dönemde bir araya gelmiyor.

OSLO İDDİASI
 
AVNİ Özgürel'e konuşan Murat Karayılan'ın, internete sızan Oslo görüşmeleri nedeniyle MİT'e 'Biz hazırız, isterseniz gelin soruşturun' dediği iddia edildi. Taraf'ta yer alan habere göre, Karayılan MİT'in kendilerini samimi bulduğunu söyledi.

akşam


Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,435 µs