En Sıcak Konular

PKK'dan MİT'e: Oslo'yu biz sızdırmadık

17 Haziran 2012 14:54 tsi
PKK'dan MİT'e: Oslo'yu biz sızdırmadık Murat Karayılan, internete sızan Oslo görüşmeleri nedeniyle MİT’e “Biz hazırız, isterseniz gelin soruşturun” dediklerini açıkladı.

Gazeteci-Yazar Avni Özgürel’e konuşan PKK’nın bir numarası Murat Karayılan, Oslo görüşmelerini kendilerinin sızdırmadığını savunarak “MİT’le görüştük, onlara isterseniz gelin siz soruşturun teklifi ilettik” dedi. Murat Karayılan, MİT’in kendilerini samimi bulduğunu da söyledi.

Geçen ay Kandil’e giden gazeteci Avni Özgürel, PKK yöneticisi Murat Karayılan ile yaptığı röportajı “birleşik basın” adlı internet sitesinde yayınladı. Oslo’da devlet ile PKK arasında yapılan gizli görüşmelerin tutanağının internete sızmasıyla ilgili soruya Karayılan, kendilerinin suçlanmasını “haksızlık” olarak değerlendirdi.

Çomak sokmak isteyenler

“Biz o ilgili kuruma bilgi verdik” diyen Karayılan, soru üzerine MİT’i bilgilendirdiklerini belirterek Oslo süreciyle ilgili daha ayrıntılı bilgiler verdi: “O kurumu (MİT’i) Biz o kuruma dedik ki ‘Her türlü konuşmaya açığız. İsterseniz gelin soruşturun..’ Onlar da dediler ki, biz sizin bu sarf ettiğiniz, belirttiğiniz şeyleri biz samimi gördük dediler. Bunu ifşa eden sorunun çözümüne çomak sokmak isteyendir. Biz soruna çomak sokmayız. Çünkü biz de zaten sorunun çözümünü istiyoruz. Biz de bir tarafız. İnanın ki gizliliğini biz çok muhafaza etmişizdir.

“Sadece 11 kişi biliyordu”

Mesela bu arkadaşlarımız. Yani bizim hareketimizin yönetim kademesindeki insanlar dahi bilmezlerdi. Bizim hareketin içerisinde bu sürecin böyle geliştiğini sadece 11 kişi bilirdi. Neden? Çünkü başta şu konuşuldu... Bu sonuna kadar gizli gitmeli, sadece sonucu açıklanmalı kamuya. Öncesinde basına sızdırılması halinde, kamuoyunca bilinmesi halinde çok çeşitli biçimlerde tartışılacağını sabote edileceğini bilmeyecek kadar tecrübesiz değiliz. Başka ülkelerin pratiğinden çıkan ders bu. Bize söylendi, biz de buna çok itina gösterdik. Söz konusu belgeler bizde hep benim yanımda, benim denetimimdedir. Bunu kesin ve net söylüyorum.

(BDP’de yapılan bir aramada çekmecede bulunduğu iddiası için) Kesinlikle hayır! Kesinlikle doğru değil. Çok kesin söylüyorum bakın. BDP’lilerde hiçbir belge yoktur. Bu belge benim dışımda kimseye bir yere gitmemiştir. Ben vermişsem birisine, okumuştur geri almışımdır. Kesinlikle bu böyledir. Yani polisin biz bunları falan yerde BDP belgeleri içinde gördük demesi doğru değildir. Biz bunu o kuruma da bildirdik. Kesinlikle doğru değil.”

taraf

Bu haber 1,146 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs