En Sıcak Konular

Mutlu: Teröristler en kısa sürede hesap verecek

17 Haziran 2012 13:46 tsi
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, polis memuru Zekeriya Yurdakul'u şehit eden terör odaklarının en kısa sürede adalet önünde hesap vereceğini belirtti.

Vali Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde şehit polis memuru Zekeriya Yurdakul için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehidin ailesine, polis teşkilatına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Mutlu, ''Altında, gölgesinde toplandığımız bu şanlı bayrak, bizim için mukaddes. Onun, hiçbir zaman gönderden inmemesi ve en yücelerde dalgalanabilmesi, hürriyetimizin, istiklalimizin ve bütün kutsalımızın en değerli sembolü olarak gönüllerde yaşatılması ve vatan toprakları üzerinde dalgalanabilmesi için kutsal nöbetimizi, en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu nöbeti yerine getirirken, şehit oluyoruz, gazi oluyoruz. Emniyet ve güvenlik güçlerimiz, ülkemizde terörle mücadele esnasında, kayıplar veriyor ve onları bugün olduğu gibi en derin saygı ve rahmetle ebediyete uğurluyoruz. İnanıyoruz ki şehidimiz cennette en güzel makamda olacaklar'' diye konuştu.

Zekeriya Yurdakul'un ailesinin acısını yürekten paylaştığını vurgulayan Mutlu, ''Bugün aynı zamanda Babalar Günü. Aziz babamıza, başsağlığı dileklerini iletirken, acısının ne kadar derin olduğunu bilerek, evladını uğurlamakla birlikte, gerideki binlerce, on binlerce emniyet mensubunun kendi evlatları olduğunu da özellikle paylaşmak istiyorum'' dedi.

Vali Mutlu, emniyet teşkilatı ve güvenlik güçlerinin canla başla görevlerini yaparken her an böyle bir şahadet veya gazilik rütbesiyle karşılaşabileceklerini bildiklerini anlatarak, şunları söyledi:

''Son sözüm, şahadet şerbetinin Zekeriya Yurdakul kardeşimize sunulmasında hain kurşunu sıkan terör odaklarına. Onlar da (terör odakları) mutlaka adalet önünde hesaplarını en kısa sürede verecekler. Bunun için emniyet teşkilatımız, bütün güvenlik birimlerimiz, el ele, yoğun bir şekilde bu olayın faillerini yakalayarak, adalete teslim etmek üzere yoğun çalışmalarını sürdürecekler ve yüreğimizdeki acıyı, teröristlerin adalete teslimiyle mutlaka dindirecekler. Kendilerinden, bu konuda yoğun mesaiyle bu olayın faillerinin aydınlanması noktasında gayretli olmalarını ve bu acıyı dindirmelerini istiyorum.''

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da İstanbul'da 39 ilçede 91 birimde halka hizmet götürüldüğünü ifade ederek, ''İşimiz zor. Gece nöbetleri, vardiyalar, sokak hareketleri... İşimiz zor'' dedi.

Terörle mücadelenin en önemli işlerinden biri olduğuna dikkati çeken Çapkın, ''Bu işlerimizi yaparken zorlukların yanı başında ölüm de var. Zekeriya öldü. Zekeriya kutsal bir ölümle Allah'a kavuştu'' diye konuştu.

Çapkın, Zekeriya Yurdakul'un tekrar dünyaya gelse yine şehit olmak isteyeceğini dile getirerek, her polisin bunu bilerek bu mesleği seçtiğini kaydetti. Mesleğin itibarı kutsallığı ve prestijini de buradan aldığını vurgulayan Çapkın, şunları söyledi:

''Bunu yapanlar, Zekeriya'yı şehit edenler, bilsinler ki bu onların yanına asla kalmayacak ama biz onlar gibi hareket etmeyeceğiz. Yani oturmuş bir iskemleye, iki lokma öğle yemeği yerken kimsenin kafasına sıkmayacağız. Onları canlı yakalayacağız ve yüce adaletin önüne dikeceğiz. Onlardan farkımız bu. Zekeriya'nın ailesi bizlere emanettir.''

Konuşmaların ardından Fatih Müftüsü Emrullah Uzun tarafından dua okundu.

Duadan sonra Zekeriya Yurdakul'un Türk bayrağına sarılı tabutu, memleketi Ankara Kızılcahamam'a götürülmek üzere ambulansa konuldu.

Törene, şehit polis memurunun eşi Gülnur, 6 aylık kızı Elif Zümre, annesi Şerife, babası Hayrettin Yurdakul ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe emniyet müdürlerinin yanı sıra, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

aa

Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,686 µs