En Sıcak Konular

Şahin: Bu ülkede gözü olanlar var

17 Haziran 2012 13:42 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 'Aynaları birbirimize tutma yerine, şu aynayı bir de dışarıya tutmak durumundayız. Bu ülke, bizim için öyle sıradan elde bulunan bir ülke değildir. Bu ülkede gözü olanlar var, bu ülkede bizi kıskananlar var' dedi.

Bakan Şahin, Gaziosmanpaşa'da uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Zekeriya Yurdakul için Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yurdakul'un dün kalleşçe bir saldırı sonucu şehit olduğunu hatırlattı.

Yurdakul'un hakkın rahmetine şahadet şerbetini içerek kavuştuğunu belirten Şahin, Türkiye'nin yeni yüzyıla büyüyen bir Türkiye, normalleşen bir ülke olarak adımını attığını anlatarak, 'Hala bu ülkede birilerinin eline silah alıp kurşun sıkmaya devam ediyor olmasını, iyi analiz etmek mecburiyetimiz var' diye konuştu.

Sadece halkın sevgisi ve güvenliği için hizmet eden güvenlik teşkilatı, jandarma ve askerlerin hala bir takım örgütler ve onların kandırılmış militanları tarafından, savaş mantığıyla hedef alınması üzerine herkesin bir kez daha düşünmesi gerektiğine işaret eden Şahin, terör örgütleri adına siyasi, ahlaki ve diğer açılardan haklı bir gerekçe bulunmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Neden öğle saatinde çorbasını içerken bir polis memuruna biri bayan biri erkek, büyük ihtimalle bu ülkenin kimliğini taşıyan, yaşamak için bu ülkenin ekmeğini yiyen, bu ülkenin suyunu içen, havasını teneffüs eden iki kişi gelir ve kurşun sıkar? Beklenmedik bir yerde beklenmedik bir şekilde...'

Bu olayların basit şekilde haber yapılarak veya üzerinde yorumlar yapılarak geçiştirilemeyeceğini vurgulayan Şahin, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir çavuş ve bir binbaşının mayınlara basarak hayatını kaybetmesinin küçücük bir haberle savuşturulamayacağını belirtti.

Bu olayın mantar toplamaya giden bir garip çobanın başına gelen hadise gibi geçiştirilemeyeceğine dikkati çeken Şahin, mayının nereden, ne zaman geldiğini, kimlerin oralara kadar götürdüğünün sorgulanması, nereden geldiğinin araştırılması gerektiğini bildirdi.

 Şahin, şöyle devam etti:

'Aynaları birbirimize tutma yerine, şu aynayı bir de dışarıya tutmak durumundayız. Bu ülke, bizim için öyle sıradan elde bulunan bir ülke değildir. Bu ülkede gözü olanlar var, bu ülkede bizi kıskananlar var. Birilerinin oyununa gelmemenin artık anlaşılması gerektiğini anlamamız gerekir. Birileri anlasa da anlamasa da, birileri başkaları adına yazsa da, çizse de, konuşsa da bu ülkede 75 milyon büyük milletimiz, neyin ne olduğunu gayet iyi bilmekte ve milletimiz, gündemi bu olaylarla doğru bir şekilde kendisi korumaktadır.'

 Kars'tan Muğla'ya, Edirne'den Artvin'e kadar herkesin buradaki üzüntüye ortak olduğunu ve milletin oynanan oyunun bilincinde olduğunu kaydeden Şahin, 'Zekeriya Yurdakul'un akan kanının yerde kalmayacağını, inanç ve kararlılıkla ifade etmişlerdir. Ben o ifadeyi yeterli görüyorum, tekrar etmiyorum. Arkadaşlarım gereğini mutlaka yapacaklardır, yapmışlardır da. Her şehidin kanı, bize üzüntü verir. Bu ülkeyi, bize daha çok vatan yapar ve bu ülkeyi bize daha çok sevdirir' diye konuştu.

 Ailenin acılarına ortak olduklarını vurgulayan Şahin, 'Bütün güçlerimiz, bütün personelimiz, Hakkari'de nöbet tutan askerimiz, Edirne'de Kapıkule'de, Pazarkule'de pasaport kontrolü yapan polisimiz, denizde sahillerimizi bekleyen sahil güvenliğimiz, bütün arkadaşlarımız daha dikkatli ve yürekli bir şekilde, bu ülkenin güvenliğini temin etmek için çalışıyor ve çalışmaya devam edecekler' şeklinde konuştu.

aa


Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,531 µs