En Sıcak Konular

Şanlıurfa Cezaevi'nde isyan: 13 ölü

17 Haziran 2012 09:01 tsi
Şanlıurfa Cezaevi'nde isyan: 13 ölü Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde adli koğuştaki mahkumlar arasındaki kavganın ardından çıkan yangında 13 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yangının meydana geldiği cezaevinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Olayın cezaevinin adli tutuklularının bulunduğu koğuşta meydana geldiğini ifade eden Güvenç, siyasi suçlularla ilgisinin olmadığını belirterek, şunları kaydetti:
 
''Mahkumlar kendi aralarında yaptıkları kavga sonucunda yatakları yakıyorlar. Maalesef kapıların açılmasına kadar geçen sürede böyle bir olay yaşadık. Cezaevinde durum şu anda sakin. Savcı gerekli otopsi ve inceleme çalışmalarına başladı. 13 ölümüz var, 2 ayakta tedavi gören şu anda cezaevinde, 3 tanesinin de hayati tehlikesi yok ama hastanede tedavi görüyor.''

Güvenç, olayların C 15 koğuşunda yaşandığını, bunun dışındaki koğuşlarda herhangi bir olay olmadığını bildirdi.
 
Ölen mahkumların isimleri

Bu arada yangında hayatını kaybedenlerin adları da belli oldu. 13 kişinin isimleri şöyle:
''Fuat Yıldız, Sinan Özalp, Suphi Köksal, Yunus Eşkili, Mehmet Emin Gerçek, Hüseyin Kıskanç, Mehmet Satış, Şükrü Üldez, İbrahim Halil Kaya, Mustafa Kemal Kılıç, Taner Şimşek, İmam Bakır Tek ve Mehmet Arslantay.''
 
Bakanlar cezaevinde

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde incelemelerde bulundu.

Ergin ve Çelik, beraberinde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile geldikleri ceza evinde yaklaşık 2 saat kalıp, yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı. Herhangi bir açıklama yapmadan ceza evinden ayrılan Ergin ve Çelik'in saat 10.30'da polisevinde basın toplantısı yapması bekleniyor.

İncelenmesini isteyeceğim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Meksika'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında olaya ilişkin asıl bilgilerin, yapılacak teftişin ardından ortaya çıkacağını belirtti.

Erdoğan, ''Adalet Bakanımız, Şanlıurfa milletvekilimiz ve Valimizle görüştüm. Koğuşun 18 kişilik kapasiteye uygun olmadığı yönünde Vali beyin söylediği bir şey var. Bunların hepsinin incelenmesini Adalet Bakanımızdan isteyeceğim'' dedi.

aa



Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,513 µs