En Sıcak Konular

'Mısır'daki değişim önemli'

16 Haziran 2012 21:19 tsi
Türkiye, Mısır'da halkın özgür iradesiyle başlatılmış olan tarihi demokratik değişim ve dönüşüm sürecini yakından takip ediyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mısır Anayasa Mahkemesi'nin önceki gün aldığı kararlar ertesinde cereyan eden gelişmelerin de bu kapsamda yakından izlendiği belirtildi.

Açıklamada, "Mısır'ın demokrasiye geçiş sürecinin başarıyla ve zamanında tamamlanması bakımından kritik önem taşıyan, 16-17 Haziran günlerinde düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turu çerçevesinde Mısır'da toplumsal barış ve istikrarın korunması her zamankinden daha fazla önem kazanmıştır." denildi.

Bakanlık açıklamasında, "Bu seçimlerin barış ve huzur ortamında ve özgür, şeffaf ve adil şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli önlemlerin alınacağına ve tüm tarafların Mısır halkının özgür iradesine saygı göstereceğine inancımız tamdır." ifadelerine yer verildi.

Mısır halkının talep ettiği anayasal demokrasi hedefine bir an önce ulaşılmasını teminen ülkedeki tüm tarafların azami itidal, sağduyu ve aklıselim ile hareket etmeleri ve sürecin demokratik meşruiyet, ulusal birlik ve uzlaşı anlayışı temelinde yürütülmesinin büyük önem taşıdığı belirtilen açıklamada, "Türkiye, tüm Ortadoğu bölgesinin geleceği bakımından önem arz eden Mısır'daki tarihi değişim ve demokratik dönüşüm sürecini desteklemeye ve bu hassas dönemde dost ve kardeş Mısır halkının yanında yer almaya devam edecektir." denildi.

Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,629 µs