En Sıcak Konular

Erdoğan: MHP ve BDP birbirlerini büyütüyor

16 Haziran 2012 16:04 tsi
Erdoğan: MHP ve BDP birbirlerini büyütüyor "Kimi zaman boş bulunup aynı çizgide buluşuyorlar ama genellikle birbirinin karşıtı gibi görünüp, birbirlerini büyütüyorlar. MHP ve BDP cenaze istismarlığı yapıyorlar, yani gözyaşı üzerinden oy devşirmenin mücadelesini veriyorlar. "

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP ve BDP'nin tabanlarına korku salarak, tabanlarını istismar ederek ayakta durduklarını, kimi zaman aynı çizgide buluştuklarını belirterek, ''Kimi zaman boş bulunup aynı çizgide buluşuyorlar ama genellikle birbirinin karşıtı gibi görünüp, birbirlerini büyütüyorlar. MHP ve BDP cenaze istismarlığı yapıyorlar, yani gözyaşı üzerinden oy devşirmenin mücadelesini veriyorlar. Biz, AK Parti olarak bu ayrımcı siyasete, bu ırkçı istismar siyasetine Türkiye genelinde 'dur' diyoruz'' dedi.

Erdoğan, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti Mersin 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrenin Mersin, Mersinliler ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

AK Parti'nin Mersin'de 12 Haziran seçimlerinde oyunu yüzde 32'ye çıkardığını anımsatan AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, teşkilatın her bir mensubunu bu başarılarından ve yükselen grafiklerinden dolayı tebrik etti.

AK Parti'nin birçok ilde oy oranlarını her seçimde 2-3 kat artırdığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Öyle illerimiz var ki oradaki vatandaşlarımız 3 Kasım 2002'de seçimlere girerken bize, AK Parti'ye karşı tereddütle bakan, yaklaşanlara karşı bu tereddütleri çok kısa sürede ortadan kaldırdılar, soru işaretlerini ortadan kaldırdılar, sanal korkuların ne kadar yersiz olduğunu ispat ettiler.

İzmir'de yüzde 17 ile başladık, yüzde 32'ye yükseldik, Antalya'da yüzde 39'a yükseldik, Muğla'da yüzde 13 ile başladık 33'e yükseldik, Kırklareli'nde yüzde 12 ile başladık yüzde 27'ye yükseldik, Edirne'de yüzde 9 ile başladık yüzde 30'a ulaştık. Bu oranlar hizmet siyasetinin eseridir, zaferidir. 3 Kasım seçimlerinde 'Milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz' dedik ve böyle yaptık. 9,5 yıl boyunca milletimize hizmetkar olabilmek, milletimiz için, ülkemiz için, eser üretebilmek için gece-gündüz gayret ettik, çalıştık. Milletimiz bizim samimiyetimizi, gayretimizi gördü ve 2-3 kat artışlarla bize destek verdi. Mersin'de Allah'ın izniyle şimdi yüzde 20'den, 27'den alır, biz bu oy oranını yüzde 50'nin üzerine kadar çıkartırız. Böyle teşkilatla, inanmış, davasına sahip çıkan teşkilatla biz bunu başarır mıyız? Ben, size inanıyorum, başarırsınız.''

-''Biz, etnik milliyetçilik yapmayacağız''-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Mersin'de korku siyasetini deşifre edeceklerini, istismar siyasetini deşifre edeceklerini ve etnik siyasetin ne büyük tahribata yol açtığını Mersinlilere anlatacaklarını belirterek, ''Çünkü biz, etnik milliyetçilik yapmayacağız. Biz tüm vatandaşlarımızı Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Yörüğüyle, Boşnağıyla, Arnavutuyla, Gürcüsüyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplayacak ve yaratılanı yaradandan ötürü seveceğiz'' diye konuştu.

MHP ve BDP'nin birbirinin karşıtı gibi görünüp, aslında birbirlerini besleyen siyasi partiler olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''MHP BDP'yi göstererek, BDP'de MHP'yi göstererek, tabanlarına korku salarak, tabanlarını istismar ederek ayakta duruyorlar. Kimi zaman boş bulunup aynı çizgide buluşuyorlar ama genellikle birbirinin karşıtı gibi görünüp, birbirlerini büyütüyorlar. İşte 12 Eylül halk oylamasında biz değişime 'evet' derken, MHP ve BDP aynı çizgide buluştular ve değişime 'hayır' dediler. Buluştular mı aynı yerde? Buluştular.

12 Haziran öncesinde Elazığ'da AK Parti'nin birinci olmasından korkan BDP'liler, MHP'yi destekleme konusunu aralarında görüştüler. MHP ve BDP cenaze istismarlığı yapıyorlar, yani gözyaşı üzerinden oy devşirmenin mücadelesini veriyorlar. Biz, AK Parti olarak bu ayrımcı siyasete, bu ırkçı istismar siyasetine Türkiye genelinde 'dur' diyoruz. İnşallah Mersin'de de 'dur' diyeceğiz. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ayrım yapmadan, ötekileştirmeden, hor bakmadan, horlamadan 75 milyonu bir olarak, beraber olarak, kardeş olarak kucaklamaya devam edeceğiz.''

-''Bu topraklarda ırkçılık yapanlar yaşamadı''-

Başbakan Erdoğan, ırkçı partilerin, etnik, bölgesel ayrımcılık yapan partilerin, dinsel milliyetçilik yapan partilerin Türkiye'de er ya da geç kaybedeceklerini, kaybetmeye mahkum olduklarını vurgulayarak, ''Bu topraklarda ırkçılık yapanlar yaşamadı. Osmanlı'ya bak var mıydı ırkçılık? Selçuklu'ya bak var mıydı ırkçılık? Biz o mirasın üzerinde yürüyoruz, bu topraklarda etnik ayrımcılık yeşermedi, insanın insanı hor gördüğü, tahakküm kurduğu, zulmettiği irade, siyaset zemin bulamadı'' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Büyük Selçuklu Devleti'nin, Anadolu Selçuklu Devleti'nin bakiyesi üzerine kurulmuş bir devlet olduğuna dikkati çeken Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye Cumhuriyeti olarak Osmanlı cihan devletinin bakiyesinin üzerine kurulmuş ülke olarak. Selçuklu'da, Osmanlı'da 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışını üzerine bina edildi. İnsandan daha öncelikli olan var mı? Önce insan, devlet arkada. İnsan devletin kulu olmayacak, devlet insanın kulu olacak. Biz insanı yaşatacak, insanı merkeze alacak, insana sadece ve sadece insan olduğu için değer verecek, geleneksel irade anlayışını bu topraklarda yeniden hayata geçireceğiz. Biz güçlendikçe istismar siyaseti hızla kaybediyor, biz hizmet ürettikçe korku siyaseti, korkutma siyaseti hızla kaybedecek ve kaybediyor. Biz sorunları çözdükçe, sorunları çözmek için gayret gösterdikçe, Türkiye'yi büyüttükçe vizyonu dar siyaset bu ülkede kaybedecek.'' 

Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,532 µs