En Sıcak Konular

Miraç Kandili'niz Mübarek Olsun

16 Haziran 2012 09:03 tsi
Miraç Kandili'niz Mübarek Olsun Sevgili Peygamberimizin Allah'ın huzuruna yükseldiği, namazın farz kılındığı Miraç Kandili bu gece. Müslümanlar geceyi dua ve ibadetle geçirecek.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in şahsında 'insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku; varlığın özüne yolculuk' anlamına gelen Miraç Kandili, bu gece idrak edilecek.

Ramazanın da içinde bulunduğu, Regaip, Miraç ve Berat kandilleriyle Kadir Gecesi'nin idrak edildiği 'üç aylar', 22 Mayıs Salı günü başladı.

Sevgili Peygamberimizin Allah'ın huzuruna yükseldiği, namazın farz kılındığı Miraç Kandili, üç ayların ilki olan Recep ayına denk geliyor.

Peygamberimiz Miraç gecesi Cenab-ı Hakk'ın daveti üzerine Cebrail'in rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hz. Muhammed, yolculuğunda 'Burak' adlı binekle seyahat etti.

NAMAZ FARZ OLDU

Beş vakit namaz bu gece farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi de bu gecede verildi. Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Miraç'ın huzura açılan kapı olduğunu ifade etti.

Miraç Kandili nedeniyle bir açıklama yapan Ünal, Miraç'ın iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, "İlahî rahmet ve lütuflarla dolu miraç gecesini anlayabilmek, anlatabilmek ve yaşayabilmek her Müslümanın görevi olmalıdır. Miraç, iyiliklere güzelliklere huzur ve saadete açılan sonsuz ve sınırsız bir yükseliştir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Görmez, mesajında 'Sevgili Peygamberimizin miracından ilham alarak bireyin, toplumun ve topyekun bütün insanlığın yükselişi üzerinde yeniden düşünmek durumundayız' ifadesini kullandı. Görmez, Müslümanların bu yükselişi tıpkı Peygamber Efendimiz gibi Yüce Mevla'nın rızasına uygun yaşamakla gerçekleştirebileceğini vurguladı.



Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs