En Sıcak Konular

Alman polisinden 3 harfli istihbarat

16 Haziran 2012 08:53 tsi
Alman polisinden 3 harfli istihbarat Alman polisinin, 8 Türk, bir Yunan esnaf ve bir Alman polisin öldürüldüğü Neo-Nazi cinayetlerini çözmek için medyumlara başvurduğu ortaya çıktı.

 Spiegel Dergisi, Almanya Federal Meclisi’ndeki komitenin eline geçen cinayetle ilgili yeni soruşturma belgelerinin, polisin katilleri ararken ne kadar çaresiz kaldığını gösterdiğini yazdı.

‘Motosikletli çete işi’ demiş

Soruşturma belgelerine göre, Neo-Nazi örgütünün işlediği geçen yıl anlaşılan seri cinayette katilleri bulamayan, sayısız hata yapan polis, 2008 yılında İranlı medyumdan yardım aldı. İranlı medyum bir kadın medyum aracılığıyla öldürülen manav Süleyman Taşköprü’nün ruhuyla irtibata geçildiğini öne sürdü.
Polis kayıtlarına bile geçen öteki-dünya ile temas 10-15 dakika sürmüş. Taşköprü, medyuma “cinayetin planlı olmadığını, cinayetin arkasında motosikletli bir çete olduğunu, bunların arasında Amin veya Armin ile Mustafa isimli iki kişinin de olduğunu” söylemiş. Polis belgelerinde, “Bu zulmü işleyen kişi güya kahverengi gözleri ve saçlarıyla güneyli biriydi. Çok gençmiş. Bir Türk de karışmış olabilir” ifadeleri yer alıyor.

Soruşturmayı daha da zorlaştırdı

Hamburg polisi o zaman, “öteki dünyadan” gelen bilginin kendi bilgi sistemlerinde iki kez kontrol etmiş. Enformasyon departmanında görevli bir polis, meslektaşına attığı emailde “Ne yazık ki bu bilgilerle birşey yapamam” demiş. Medyum iddiası polisin soruşturmasını daha da zorlaştırmış. Geçen yıl 2000-2007 yılları arasında işlenen dönerci cinayetlerinin aşırı sağcı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı’nın işi olduğu ortaya çıkmış, Başbakan Merkel özür dilemişti. 

Hürriyet



Bu haber 1,290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,176 µs