En Sıcak Konular

Demirtaş: Leyla'yı Leyla yapan Mecnun'dur

15 Haziran 2012 21:13 tsi
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, ilçe belediye başkanı ve parti yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla miting düzenlendi.

Mitinge katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hiçbir belediye başkanı, milletvekili, parti yetkilisinin halk iradesinin üstünde olmadığını söyledi. "Leyla'yı Leyla yapan Mecnun'dur." dedi.
 
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, ilçe belediye başkanı ve parti yöneticilerinin gözaltına alınması düzenlenen mitingle protesto edildi. BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, bölge milletvekili ve belediye başkanlarının katıldığı mitinge binlerce vatandaş katıldı. Mitingde ilk olarak gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan BDP Van İl Başkanı Mihriban Şah konuştu.

"EN SONUNDA ONLAR 'KÜRT HALKINA TESLİM OLUYORUZ' DİYECEK ALLAH'IN İZNİ İLE"

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise tutuklamalara sert tepki gösterdi. "Direnişiniz kutlu olsun. Burada bu meydanda kararlı bir şekilde kendi siyasi iradesine sahip çıkan halkın önünde ancak saygıyla eğiliriz. Bütün Kürdistan Van'ın direnişi ile gurur duyuyor." diyen Demirtaş, mitingden görüntü çeken polis kameralarına dönerek, "İyi çekin bu görüntüleri Bekir Başkan ve arkadaşlarına komplo kuranlara gösterin. Götürün komploların piri Erdoğan'a Naim Şahin'e gösterin. Deyin ki Kürt halkı öldürmekle, hapse atmakla bitmiyor ne yapalım. Önce deprem vurdu, şimdi biz vurduk diyen valinize gidin. Kendine 3 trilyonluk saray yapan valiye deyin ki depremde sen sarayında yatarken, kendi elleri ile halkına ekmek dağıtan Bekir başkanı tutukladık ama halkın önüne geçemedik. Bundan önceki belediye başkanı hakkında 68 tane yolsuzluk dosyası var ama kendisi dışarıda, Bekir Başkan ise içeride. Köylerini yaktık, ne yaptıysak Kürt halkı teslim olmuyor deyin. En sonunda onlar biz Kürt halkına teslim oluyoruz diyecekler Allah'ın izni ile." dedi.

Seçim esnasında ne söyledilerse bugün de aynısını söylediklerini anlatan Demirtaş, "Biz seçimden önce demokratik özerklik dedik, siyasi statümüzün tanınması dedik, anadilde özgürlük dedik, Sayın Öcalan'a özgürlük istedik. Siz bunlar için bize oy verdiniz. Bizde bu emanete gölge düşürmeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Halk isterse vezirde yapar, istese rezilde. Hiçbir belediye başkanı, milletvekili, parti yetkilisi halk iradesinin üstünde değildir. Leyla'yı Leyla yapa Mecnun'dur Mecnun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Van Belediyesi'nin asfalt çalışması yaptığı Cumhuriyet Caddesi üzerinde açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın eşi ve belediye başkan yardımcıları kesti.

"BİZDEN BİR TEK İSTEKLERİ OLDU"

BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Van halkının mücadelesini kutladığını söyledi. Kışanak, "Bugün burada iradenize, temsilcilerinize mücadelenize sahip çıktığınız için ayaktasınız. Mücadelenizi kutluyorum. Direnişinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Buraya gelmeden önce Belediye Başkanımız Bekir Kaya ve tutuklanan 10 arkadaşımızı ziyaret ettim. Onlarla bir saat boyunca sohbet ettik. Sizlere selamlarını getirdik. Bizden bir isteklerinin, halktan bir isteklerinin olup olmadığını sorduk. Bize tek bir isteğimiz var dediler. Van'ın Kürdistan'ın bir kenti olduğunu ve öyle de kalacağını halkımıza iletmemizi istediler. Van kentimiz direnişin merkezidir. Başkanımıza buradan söz veriyoruz. Öyle güçlü bir mücadele yürüteceğiz ki Van'da özgür olacak, irademiz de, başkanlarımız da özgür kalacak. Boyun eğersek oradan çözüm çıkmaz. Kemal Pirler, Mazlum Doğanlar teslim olsa biz bu alanlarda olmazdık. 90'lı yıllarda Kürtlerin köylerini yakıp, yıktıklarında mücadelemizden vazgeçsek, bu gün bu meydanlarda olamayacaktık. Eğer bizler mücadelemizden vazgeçsek bu gün TRT 6 olmazdı, Kürtçe seçmeli ders olmayacaktı." dedi.

cihan


Bu haber 918 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,560 µs