En Sıcak Konular

Nedim Ersan'dan çarpıcı ifadeler

15 Haziran 2012 19:14 tsi
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve Saldıray Berk'in yargılandığı davaya Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Nedim Ersan'ın ifadeleri damga vurdu.

Erzincan Kemal ilçesi Sarıyazı köyünde 11 Ağustos 2008 tarihinde meydana gelen ve 9 askerin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili dikkat çekici bir ayrıntı ortaya çıktı. Dönemin Erzincan İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Nedim Ersan, kendisine bir gece önce 22.30'da teröristlerin köye geldiği istihbaratının ulaştığını ve bunu teyit ettiğini söyledi. Birliklerin o bölgeye sevk edildiğini ve sabah saat 04.00'de operasyon düzenlendiğini dile getiren Ersan, araçla neden bölgeye gidildiğini ise bilmediğini vurguladı.
 
Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde, aralarında eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile eski Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de bulunduğu 11 kişinin 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' iddiasıyla yargılanmasına başlandı.
 
Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıklar, savunmalarını yaptı. Sanıklardan Ahmet Saraçlar, haberleri internetten okuyup ve sildiğini dile getirdi. 2009 yılında Erzincan'da göreve başladığını dile getiren Saraçlar, ev internetinde haberleri okuyup sildiğini kaydetti. İstihbaratçı olduğu için PKK hakkında da haberler okuduğunu ifade eden Saraçlar, bunların aleyhine delil olarak sunulduğunu ve aramalar yapıldığını ifade etti. Anılan seminerlere katılmadığını savunan Saraçlar, hakkındaki suçlamaların tamamını reddettiğini söyledi. Ailesinin de sağlığının bozulduğunu anlatan Saraçlar, kendisine yüklenilen fiillerin bilgisayar imajından elde edildiğini savundu.
 
Sanıklardan Orhan Esinger ise Erzincan'da 20 Temmuz 2009 tarihinde katıldığını belirterek kişisel bilgileri topladığı yönündeki iddiaları Areddetti. 183 nolu cd'nin kendisine ait olmadığını ve evinde ele geçirilmediğini ileri süren Esinger, iddiaların saçma olduğunu savundu.
 
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
 
Sanıklardan Nedim Ersan da üzerine atılı tüm suçlamaları reddetti. Brandanın altındaki silahların, boş ve hayal mahsülü iddialar olduğunu savunan Ersan, "Görevim elde ettiğim istihbaratı üstlerime bildirmektir. Suçlamalardan biri de 11 Ağustos 2008 tarihinde Erzincan Kemal ilçesi Sarıyazı köyünde meydana gelen terör saldırısı sonucu 9 askerimizin şehit olma olayıdır. Bana bir gece önce 22.30'da teröristlerin geldiği istihbaratı ulaştı ve teyit ettim. Konuyu komutanım olan Recep Gençoğlu'na ilettim. Onun üzerine tedbir alındı. Sabah saat 04.00'de de birlikler kaydırıldı, operasyon düzenlendi. Sabah saat 9-10 gibi de patlama olayı meydana geldi. Birlikler o bölgeye sevk edildi. Araçla neden bölgeye gidildiğini bilmiyoruz. Malum olay meydana gelmiştir. Benim görevim operasyon yapmak değil, aldığım istihbaratı bildirmektir. Görevimi yaptığımı düşünüyorum." dedi.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 2010/106 esas sayılı dosyada yargılanan Dursun Çiçek, kendi davasıyla bu davanın birleştirilmesini talep etti. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ise bu talebin daha önce yapıldığını ve reddedildiğini hatırlatarak bu aşamada gerek olmadığını mütala etti. Ayrıca Cumhuriyet Savcısı, Genelkurmay Başkanlığından Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait 19 Mart 2010 tarihli idari tahkikat raporunun istenmesini talep etti. Karar için duruşmaya ara verildi.

cihan


Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs