En Sıcak Konular

AK Parti'den ilk açıklama

15 Haziran 2012 18:17 tsi
AK Parti'den ilk açıklama
Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin kararın ardından AK Parti cephesinden ilk tepkiler gelmeye başladı...

Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğu yönündeki kararını yorumlayan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Başbakan aday olursa karşısına çıkacak rakibin çok önemi yok" dedi.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğu yönündeki kararını değerlendirdi.

Canikli, mahkemenin eski ve yeni kurallara göre karar verdiğini hatırlatarak, "Biri eski kurallara göre seçildiği için eski kuralların bütün olarak uygulanması, diğer görüş ise yeni kuralların uygulanması gerekir. Anayasa mahkemesinin kararı farklı oldu. Burada biri eski birisi yeni kural var. Bu yönüyle dikkat çekici. Gerekçeli kararı görmek lazım. Kararda 7 yıl eski kural, yeniden seçilebilir yeni kural' dedi.

Kararın sorun yaratmayacağını düşündüğünü belirten Canikli, 'Sıkıntı doğuracağını düşünmüyoruz. Getirirken amacımız, hukuki olarak buna inandığımız ve böyle olması gerektiğine inandığımız için kanun çıktı. Bunun sorun çıkaracağını düşünmüyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın aday olması durumunda seçimi kazanacağını savunan Canikli, şöyle konuştu:

"Başbakanımızın 2014 yılındaki cumhurbaşkanı seçiminde adaylık konusunda takdiri olursa, karşısında kimin olup olmadığının çok önemi yok. Başbakanımızın takdiri bu yönde olursa, kamuoyunun, milletimizin şu andaki kanaatini, düşüncesini biliyoruz."

Atalay: Farklı bir karar Türkiye'yi zora sokardı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Anayasa Mahkemesinin Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kararını, "Esasen farklı bir karar çıkması Türkiye'yi zora sokardı." ifadeleriyle değerlendirdi.

Ankara'nın Kalecik ilçesinde Uludere Barajı temel atama töreninden sonra gazetecilere Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kararını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay şunları söyledi: "Biz 7 yıl olarak çıkarttık. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı da olumlu buluyorum. Esasen farklı bir karar çıkması Türkiye'yi zora sokardı. Şuanda haziran ayının ortasındayız.

Yani aksi bir karar çıksaydı ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimi yapılması gerekiyordu. Bunun ne kadar Türkiye için sorun olacağını görüyorsunuz. Zaten Anayasa Mahkemeleri bu tür hukuk kararı vermezler. Yani ülkenin diğer siyasi toplumsal şartlarını da gözetirler. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararını iyi düşünülmüş isabetli bir karar görüyorum."

ajanslar


Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,430 µs