En Sıcak Konular

Erdoğan muhalefete yüklendi

15 Haziran 2012 17:00 tsi
Sakarya'da konuşan Başbakan Erdoğan, BDP'için 'Bunlar şiddeti dışlayamıyorlar. Çünkü tehdit altındalar.' derken MHP'ye de 'Asıl milliyetçilik, iftiralarla, hakaretlerle saldırmak değil, ortaya bir düşünce koyabilmektir' sözleriyle yüklendi.

Başbakan Erdoğan, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Sakarya 4. Olağan İl Kongresi'nde partililere seslendi.

Erdoğan, siyasetin, ancak ve ancak şiddeti tamamen dışlamakla mümkün olabileceğini belirterek BDP’yi eleştirdi. Erdoğan şunları söyledi:

“Bunlar şiddeti dışlayamıyorlar. Çünkü tehdit altındalar. Bunlar, şiddetle, terörle aralarına mesafe koyamıyorlar. Bunlar, ortaya kendileri bir irade koymak yerine, iradelerini terör örgütü yöneticilerine teslim ediyorlar. İradesi kendisinde olmayan bir parti, siyaset üretemez, ülkenin, milletin hiçbir meselesine çözüm bulamaz”


MHP’yi de eleştiren Erdoğan, “Sayın Bahçeli, siz güya milliyetçi değil misiniz? Siz Osmanlı;ya sahip çıkmıyor musunuz? Siz Selçuklu;ya sahip çıkmıyor musunuz? Reddi miras mı yapıyorsunuz? Atalarınızı yok mu sayıyorsunuz? Bu nasıl bir milliyetçilik anlayışı, bu nasıl bir Türkiye vizyonu?” diye konuştu.

Bahçeli ve arkadaşlarının Osmanlı ve Selçuklu tarihini öğrenme zahmetine girmeleri durumunda orada bugünün en modern haklarını bulacaklarını söyleyen Erdoğan, Osmanlı döneminde, hariciye yazışmalarının Fransızca yapıldığını, Resmi Gazete'nin, Türkçe'nin yanında, Ermenice ve Rumca da basıldığını, Balkanlar’da, Ortadoğu;da, Kuzey Afrika;da, hiç Türkçe bilmeyen, ama kendi halkının dilini konuşan memurlar bulunduğunu, mahkeme kayıtlarının bazıları Arapça tutulduğunu, fermanların bazılarının Farsça yazıldığını, sarayda,İstanbul’da, Anadolu’da Türkçe konuşulduğunu; ama onun dışında hiçbir yerde, hiç kimsenin diline karışılmadığını, hatta kolaylıklar sağlandığını anlattı.

Başbakan Erdoğan, Osmanlı Devleti'nin, 600 yıl boyunca, bu hoşgörüyle, bu toleransla, milletine verdiği bu haklarla ayakta kaldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kimse kusura bakmasın. Milliyetçiyim diye ortalığa çıkanlar, önce gidip, kendi milletlerinin tarihini öğrensinler. Kendi tarihlerinden bile habersiz olanlar milliyetçi olamazlar. Osmanlıyı reddedenler, Selçukluyu reddedenler, reddi miras yapanlar milliyetçi olamazlar. Bunların milliyetçiliği nasıl bir şey biliyor musunuz? Bunlar, önünü kestikleri adamın, sağcı mı, solcu mu olduğunu öğrenmek için Fatihayı oku derler… Sonra da yanlarındaki arkadaşlarına dönüp, Doğru okudu mu diye sorarlar. Asıl milliyetçilik, kabalık değil, tıpkı bu milletin medeniyeti gibi zerafettir, nezakettir. Asıl milliyetçilik, mesnetsiz ithamlarla, iftiralarla, hakaretlerle saldırmak değil, ortaya bir fikir, bir görüş, bir düşünce koyabilmektir. Asıl milliyetçilik, bu MHP yöneticilerinin yaptığı gibi cehalet sergilemek değil, bilmektir, bilmediğini öğrenme erdemini gösterebilmektir.”

“Nadan ile, yani cahil ile sohbet zordur bilene; çünkü nadan, yani cahil, ne gelirse söyler diline” atasözünü anımsatan Erdoğan, “Bunlar, dillerine ne gelirse onu söylüyor, bu tavırlarını da milliyetçilik olarak pazarlama kurnazlığının içine giriyorlar. MHP, siyaset yapmıyor, siyaset üretmiyor; tam tersine, ceberrut, otoriter devlet refleksiyle hareket ediyor” dedi.

AA



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,672 µs