En Sıcak Konular

Akif: Sandıktan kim çıkarsa saygı duymalıyız

15 Haziran 2012 14:29 tsi
Müslüman Kardeşler'in eski Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, seçimlerin ülkenin içinde bulunduğu geçiş sürecini sonlandırmasını umduğunu belirtti. Muhammed Akif, sandıktan kim çıkarsa saygı duyulması gerektiğini söyledi. Seçimlerin eski yönetim ile devrim ara

Mısır'da seçimlere günler kala Cihan Haber Ajansı'na konuşan Muhammed Mehdi Akif, Müslüman Kardeşler'e yönelik eleştiri ve şüphelere açıklık getirdi.

Müslüman Kardeşler'in adayı Muhammed Mursi'nin, asker kökenli Ahmed Şefik'e karşı yarışacağı seçimleri değerlendiren Akif, "İnşallah bu seçimler içinde bulunduğumuz geçiş sürecini sonlandıracak seçimler olur. Bu seçimler devrim ve eski yönetim arasında olacaktır. İnşallah halkın bu devrimi boşa çıkmayacaktır. Biz sandıktan çıkacak sonuca saygılıyız. Kim kazanırsa kazansın seçmen iradesine saygı duymamız gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Cihan'da yer alan habere göre, Mısır'ın çok tehlikeli bir süreçten geçtiğini vurgulayan Muhammed Mehdi Akif, bu süreçte devrimin tarafında olanların Mursi'nin arkasında güçlerini birleştirmesini istedi.

Mursi'nin ekonomiye dair bir programı olmadığı yönündeki eleştirilere karşı çıkan Akif, "Mursi'nin kendine has bir ekonomi programı var. Her alanda detaylı bir program. İnanıyorum ki bu programlar Mısır halkına kısa vadede yansıyacaktır." dedi.

"SÖZLÜĞÜMÜZDE ÇATIŞMA KELİMESİ YOK. DİYALOG VAR"

Müslüman Kardeşler'in adayı Muhammed Mursi'nin seçimleri kazanması durumunda Müslüman Kardeşler ile ordu arasında çatışmanın yaşanacağı yorumlarına karşı çıkan Akif, "Müslüman Kardeşler'in sözlüğünde çatışma diye bir kelime yok. Bizde diyalog ve anlaşma var. Bizde yardımlaşma ve işbirliği var. Ülkenin çıkarları için ötekinin elinden tutmak var. Ne asker ne de başka birileri ile çatışma söz konusu olmaz." ifadelerini kullandı.

"İNSANLARIN HAKLARINA DOKUNULACAĞI SÖYLEMLERİ ÇOCUKSU SÖYLEMLER"

Seçimleri kazanmaları durumunda şeriat ilan edecekleri yönündeki söylentilere gülen Akif, bu tür söylemleri, "Çocuksu konuşmalar olarak" nitelendirdi. "İhvan (Müslüman Kardeşler) ve İslam insana saygı gösterir." diyen Akif, şöyle devam etti: "Her türlü görüş ve fikirleri saygı duyarız. Eğer halk Müslüman Kardeşler'e parlamento ve cumhurbaşkanlığını verirse, Mısır'ı kalkındırmak için siyasi görüşleri ve ideolojisi ne olursa olsun herkesle iyi ilişki içinde olacaklar. Ben Müslüman Kardeşler'in mürşidi iken de söylediğim gibi; tek bir grup Mısır'ı kalkındırmaz. Müslüman Kardeşler'in bakanları, toplumun tüm kesimlerinden olacak. Eğer halk, Müslüman kardeşlere güvenerek parlamento ve cumhurbaşkanlığını verirse herkesin buna saygı göstermesi gerekir. Eğer demokrasiyi seviyorlarsa..." diye konuştu.

"AB GİBİ İSLAM BİRLİĞİ OLSUN İSTİYORUZ"

Mısır'a hilafeti getirmek istedikleri yönündeki iddiaları da reddeden Muhammed Akif, "Bu, çocukça bir söz. Bu, gerçek İslam'ı bilmeyenlerin söylediği bir söz. Evet, hilafet olduğu günkü gibi biz İslam birliğine davet ediyoruz. Allah'ın sözü olan "Siz bir tek ümmetsiniz" çağrısını yapıyoruz. AB gibi bizim de birliğimiz olabilir. Müslümanların tek bir yürek şeklinde birlik olmasına çağrıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ İLE BENZER ZORLUKLARI YAŞIYORUZ"

Şeriat ilen edilmesi ve halkın giyimi ve sosyal yaşantısına müdahale edileceği ile ilgili olarak Türkiye'de AK Parti'nin de geçmişte benzer suçlamalara maruz kaldığını hatırlatan Akif, "Seçimleri kaybeden partiler bu tür iftiralara başvuruyor. AK Parti, Türkiye'de varlığını ispatladı. Demokratik, medeni ve ülkenin çıkarına hizmet eden bir parti olduğunu gösterdi. Türkiye, bugün dünkü Türkiye'den farklıdır. Biz de Allah'tan diliyoruz ki Hürriyet ve Adalet Partisi de aynı şekilde Mısır'ı ayağa kaldırmak için üzerine düşeni yapar" şeklinde konuştu.

Müslüman Kardeşler ile AK Parti arasındaki dayanışmanın "İki kardeş ülkenin normal ilişkisi" olara değerlendiren Akif, "Her iki dost ülkenin, ekonomilerin kaldırmak amacıyla yapılan bir yardımlaşmadır. Bu gayet tabii bir durum. Akıllıca olanda bu. Ben elimi tüm Arap ve İslam alemine uzatıyorum. Onlarla alışveriş ve yardımlaşma içindeyiz. Sadece AK Parti ile değil; Malezya'da, Endonezya'da tüm dünya ülkelerinde bizim yararımıza düşündüğümüz fikirleri alıyoruz." dedi.

"HERHANGİ BİR GRUBA DESTEK VERİRSE, BU ASKERİN SONU OLUR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerde ordunun asker kökenli Ahmed Şefik'e destek vereceği iddiaları ile ilgili konuşan Muhammed Akif, askerin kimseye destek vermemesi gereğinin altını çizdi. Akif, "Asker kimseye destek vermez. Destek verdiği ortaya çıkarsa sonu olur. Bizim ordumuz büyük bir ordu. Tarihi ve önemli bir yeri var. Biz ona saygı gösteririz. Doğru yaparsa doğru yaptığını söyleriz. Yanlış yaparsa da 'yanlış yaptın' deriz. Geç kalırsa 'ilerle' deriz. Bu ordu büyük bir mesaj yüklendi. Bu zamanda büyük bir sorumluluk yüklendi. Ancak artık kışlalarına saygın bir şekilde dönmesini istiyoruz." çağrısında bulundu.

"ESED BİR GÜN BİLE VAKİT KAYBETMEDEN ÇEKİLMELİ"

Suriye'deki gelişmelere çok üzüldüğünü anlatan Akif, Esed'in vakit kaybetmeden çekilmesini istedi. Suriye'deki gelişmeleri oldukça tehlikeli gördüğünü kaydeden Akif, şunları söyledi: "Herkes kurcalamaya çalışıyor. Bunların başında İran ve Hizbullah var. Esed'i destekliyorlar. Ben Esed'i sadece doktor olarak tanıyorum. Kendisiyle yaptığım konuşmalarda sürekli yardımlaşma konusundaki isteklerini iletiyor. Ancak halkın, hürriyeti için devrim başlatmasının ardından kanın akması Esed'in koltuğunu bırakmasını gerektirir. Eğer kan akmasaydı bir diyalog olurdu. Ancak kan Suriye sokaklarında aktıktan sonra Esed'in bir gün bile vakit kaybetmeden çekilmesi gerekir. Çünkü kimi çevreler Suriye için iyi şeyler istemiyor. Birilerini destekleyerek Suriye halkının ölmesini ve ülkenin çökmesini ve istedikleri gibi kurcalamayı istiyorlar."

"İSRAİL İLE İLİŞKİLERE PARLAMENTO KARAR VERECEK"

Müslüman Kardeşler'in siyonistler (İsrail) dışında her ülke ile ilişkilerinin iyi olduğunun altını çizen Akif, "Ancak Mısır devletinin ilişkileri başka bir konu. Çünkü Mısır bir ülkedir. Parlamentosu, bakanlıkları var. Onlar, Mısır ve siyonist devlet hakkındaki ilişkilere konuşup kararlaştırırlar. Ancak İhvan, ilişkiyi ve siyonistleri tanımayı reddediyor." diye konuştu.
Camp David anlaşmasının gözden geçirilmesi konusunda ise Akif, 20 yıllık bir anlaşmanın tekrar parlamento tarafından gözden geçirebileceğini sözlerine ekledi. 

Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,847 µs