En Sıcak Konular

Muhalif askerler: Yangınlar kasıtlı çıkarılıyor

15 Haziran 2012 12:42 tsi
Sınır hattında bekleyen ve sığınmacılara güvenli yol sağlamaya çalışan Özgür Suriye Ordusu askerlerinin çadırları alevlere teslim oldu.

Türkiye-Suriye sınırında son bir ay içerisinde 9-10 ayrı noktada çıkan yangınların Suriye Ordusu askerleri tarafından kasıtlı çıkarıldığı iddia edildi. İddiayı ortaya atan Özgür Suriye Ordusu askerleri, Esed'in askerlerinin Türkiye'ye olan kaçışın önüne geçebilmek için sınır hattında kasıtlı yangınlar çıkardığını söyledi.
 
Suriye Ordusu ile çatışmalarını sürdüren Özgür Suriye Ordusundaki askerlerin Türkiye-Suriye sınır hattındaki ormanlık alana konuşlandırdığı sığınma çadırı yakıldı. Yakılan çadırlarından kurtarabildikleri eşyaları Türkiye sınırına taşıyan Özgür Suriye Ordusu askerleri bu yangınların son olmayacağını söyledi.

Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan kaçan halkın bu hattı kullanmasını önlemek amacıyla sürekli Suriye Ordusunun sınır hattında yangın çıkardığını söyleyen Özgür Suriye Ordusu askerleri "Bunları bilinçli yapıyorlar. Özgür Suriye Ordusu askerleri sınırdan sığınmasın diye, sınıra getirilen yaralılara yardım edilmesin diye, Türkiye tarafında kolayca yaralılar geçirilmesin diye yakıyorlar. Sığınacağımız yer kalmasın diye yakıyorlar." dedi.

"SURİYE ASKERİ BU KADAR OLAYIN ÜSTÜNDEN GELEMEZ"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'e en büyük yardımı İran'ın yaptığını söyleyen Özgür Suriyeli Askerler "İran, askerlerini Suriye'ye gönderiyor. Bu İran askerleri genelde kanasçı olarak kullanılıyor. Büyük olaylarda onlar yer alıyor. Lübnan'dan da Esed'e destek geliyor. Normalde Suriye askerleri bu kadar olayın üstünden gelebilecek nitelikte değil. Esed'e İran'dan, Lübnan'dan destek gelmeseydi bunları yapamazdı." ifadelerini kullandı.

"ESED GİDENE KADAR ÇATIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Suriye sınırına kurdukları çadır kamplarının ateşe verilmesiyle kamplarını başka noktaya taşımak zorunda kalan Özgür Suriye Ordusu askerleri halen yangının devam ettiği alandan yataklarını ve giyeceklerini topladı. Eşyalarını toplarken bu yangının son olmayacağını bildiklerini söyleyen Özgür Suriyeli Askerler ne olursa olsun ayaklanmayı sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi.

"Allah'ın izniyle Özgür Suriye kazanacak" diyen askerler, "Suriye genelinde ayrım yapılmaksızın insanlar öldürülüyor. Çocukları ve gençleri hapse atıyorlar. Hamile kadınları dahi öldürüyorlar Bu nedenle Beşar Esed ve ekibi yok olmadan silah bırakmayacağız. Her zaman ayaklanma devam edecek ve onlarla çatışacağız." dedi.

Halktan kendileri için dua etmelerini isteyen Muhalif Askerler, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'a da seslenerek "Sadece TV ekranlarına çıkıp Esed'e zaman kazandırmasın." sözleriyle tepki gösterdi. Muhalif askerler, gıda ve silah yardımı istediklerini dile getirerek, "Kofi Annan'a sesleniyoruz. Sadece uzaktan durup seyretmesin, gelip burada yaşananları görsün. Sadece TV ekranlarına çıkıp da Beşşar'a zaman kazandırmasın." ifadelerini kullandı.

ORMAN YANGINLARI ZAMAN ZAMAN TÜRKİYE'Yİ DE TEHDİT EDİYOR

Suriye tarafında başlayan ve müdahale edilmeyen orman yangınları zaman zaman Türk sınırını da tehdit ediyor. Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı sınır köylerinden neredeyse her gün Suriye hattında yanan ormanlar görülebiliyor. Suriye Hükümetinin müdahale etmediği ve müdahaleye de izin vermediği yangınlar zaman zaman Türk sınırına kadar geliyor. Sınır hattında Çevre ve Orman Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme ekipleri sürekli nöbet tutuyor.

cihan


Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,930 µs