En Sıcak Konular

'Leyla Zana'yı önemsiyorum'

15 Haziran 2012 11:08 tsi
'Leyla Zana'yı önemsiyorum' Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili düzenlemenin 3. yargı paketine, yetişmezse 4. yargı paketine ekleneceğini açıkladı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, değişikliği bir süredir gündem olan Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili düzenlemenin "3. ya da 4. yargı paketine eklenebileceğini" söyledi.

Beyaz Tv'de Ferda Yıldırım'ın modere ettiği Basın Kulisi adlı programa konuk olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. BDP milletvekili Leyla Zana'nın açıklamalarını önemsediği söyleyen Atalay ' Kürt kökenli vatandaşlardan, aydınlardan bu tür seslerin yükselmesini çok önemli görüyorum. ' açıklamasında bulundu.

Çoğalması lazım

Leyla Zana'nın 'Kürt sorununu Erdoğan çözer' şeklindeki açıklamasını olumlu bulduğunu söyleyen Atalay, bu tür yaklaşımlara ve açıklamalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sorunların siyaset ekseninde çözülmesi gerektiğini kaydeden Atalay 'Bizim çabamızda bu yönde. Kürt kökenli vatandaşlardan, aydınlardan bu tür seslerin yükselmesini çok önemli görüyorum. Biraz daha çoğalması lazım. Teröre karşı daha akıllı ve makul teklifler gerekiyor. Bunlar çoğaldıkça sorunların çözümü kolaylaşacaktır. ' dedi.

Yaptıklarımızı halka anlatacaklar

Bölge milletvekillerinin zaman zaman BDP milletvekilleriyle bir araya gelip Kürt sorununa ilişkin görüşmeler yaptığını söyleyen Beşir Atalat, meclisin tatile girmesiyle birlikte Doğu ve Güneydoğu milletvekillerinin kendi bölgelerinde halka yaptıklarını anlatacaklarını söyledi.

Habur terör belası için atılmış bir adımdı

Habur'un Türkiye'yi terör belasında kurtarmak için atılan büyük bir adım olduğunu kaydeden Atalay, Türkiye'nin bu adım nedeniyle bir kaybı olmadığını da sözlerine ekledi.

Kuzey Irak yönetimi ile görüşüyoruz

Nuri El Maliki ve Mesud Barzani'nin Türkiye'ye geldiğini hatırlatan Atalay ' Başbakan bizzat kendisi açıkladı. 'Asıl hedef silah bıraktırmaktır ' dedi. Bizim beklentimizde bu. Kuzey Irak artık eski Kuzey Irak değil. Bizim talebimiz Irak topraklarındaki terör örgütünün silah bıraktırılarak dağıtılması. Bunun için Kuzey Irak yönetimiyle çok eskiden beri gelen görüşmelerimiz var. Bir üçlü mekanizma var ve Bir Amerika gerçeği var bunu arttık kabul edelim. Kuzey Irak yönetimiyle iyi diyaloglarımız var ve daha fazla güvenin tesis edildiği kanaatindeyim.

CHP ile devam edebiliriz

CHP'nin Kürt Sorunu için getirdiği teklifi görüşmeye hazır olduklarını bildiren Atalay ' Onların çabalarını sürdürüyorlar. Biz bütün hazırlığımızı yaptık ve onları bekliyoruz. Dörtlü komisyon olursa orada, CHP olursa bu konudaki tekliflerini almayı ,ön şartsız olarak bir araya gelip bu konuyu çalışmayı bekliyoruz. ' ifadelerini kullandı.

Ferda Yıldırım'ın 'Dörtlü plan çökerse CHP ile devam eder misiniz? ' sorusuna ise Bakan Atalay 'Biz o teklifi yaptık ama gerekiyorsa yine yaparız ' şeklinde cevap verdi

3. veya 4. yargı paketine girebilir

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin yetkinin Adalet Bakanlığı'nda olduğuna dikkat çeken Atalay, konuyu parti içinde de bir komisyonda değerlendirdiklerini söyledi. ' Yasama, yürütme ve yargı erkinin de hesap vermesi lazım ' diyen Atalay 3. ve 4. yargı çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek 'Özel Yetkili mahkemelerin kapatılması her iki kanun tasarısına da girebilir. Darbeler ile mafya ile biz hesaplaştık, şimdi bunlardan niye vazgeçelim. Bunun nasıl sonuçlanacağı konusunda bir karar verilmiş değil, değişik alternatifler var. 3. ve 4. paketin bu dönem çıkmasını istiyoruz ' diye konuştu.

yenişafak

Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs