En Sıcak Konular

Hamas'ın ismi tartışmalarına karıştırılmasın

15 Haziran 2012 10:53 tsi
Hamas'ın ismi tartışmalarına karıştırılmasın İslami Direniş Hareketi'ne yönelik iddiaları yalanlayan Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk, Hamas'ın isminin seçim tartışmalarına karıştırılmamasını istedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk, Hamas üyesi unsurların Mısır'ın Rafah ve Eş-Şeyh Zuveyd kentlerine sızdığı yönünde son günlerde Mısır medyasında yer alan haberleri yalanladı. Ebu Merzuk, Hamas'ın isminin Mısır'daki seçim manevralarına karıştırılmamasını istedi.

Musa Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfası aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Hamas'ın Sina'yı işgal edeceğini söyleyenlere Hamas'ın siyasetinin çatışmayı İsrail düşmanla sınırlı tutmak olduğunu hatırlatırız. Hamas'ın kesinlikle böyle bir niyeti yok" dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre, tarihte de daima Mısır güçlerinin Arapların savaşlarına katılmak üzere doğuya doğru ilerlediğini ve hiçbir zaman İsrail işgalciden başkasının doğuya yönelmediğini söyleyen Ebu Merzuk, Hamas'ın Tahrir Meydanı'nda devrimcileri öldürdüğü suçlamasının daha önce İskenderiye'deki kiliseye düzenlenen saldırının arkasında Hamas'ın olduğunun iddia edilmesine benzediğini ve asılsız olduğunu belirtti.

Hamas Hareketi'nin devrim sırasında cezaevlerinin duvarlarını yıkarak tutukluları kaçırdığı iddialarına da değinen Ebu Merzuk, iddiaların doğru olmadığını ve Hamas üyelerinin de diğer tutuklular gibi devrim sırasında kapıların açılması üzerine çıktığını söyledi.



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,497 µs