En Sıcak Konular

CHP, MHP'siz proje istemiyor

15 Haziran 2012 09:21 tsi
CHP, MHP'siz proje istemiyor Başbakan Erdoğan’ın, Kürt sorununda MHP’siz çözüm planına CHP kapıyı kapattı.

Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap “MHP olmazsa, olmaz” dedi. Başbakan Erdoğan’ın, Kürt sorununda MHP’siz çözüm planına CHP kapıyı kapattı. Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap “MHP olmazsa, olmaz” dedi.
 
Kürt sorununun çözümüne ilişkin Meclis'teki partilerin katılımı ile komisyon kurulması önerisinde bulunan CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "MHP ve BDP olmasa da AK Parti ve CHP bir araya gelsin" önerisine kapıyı kapattı.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "CHP'nin önerisi TBMM çatısı altındaki partilerle gerçekleştirilecek bir proje. MHP olmazsa olmaz" dedi.
 
Matkap, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde dile getirdiği "AK Parti ve CHP çözüm için yeter" önerisine ilişkin şunları söyledi: "Yetki ve sorumluluk dengesi yok. Bizim önerimizle Erdoğan'ın önerisi arasında uzaktan yakından bağ yok. CHP, elinde istihbarat, dış politika ve iç güvenlik bilgileri olmadan böyle bir çalışmada yer alamaz. AKP, iyi niyetli çağrı yaptı. Ama uygulamada karşılığı yok. AKP ile ortak programımız yok ki. Yetki ve sorumluluk dengesi olmayan bir projede niye yer alalım? Biz AKP ile koalisyon ortağı mıyız?"
 
MHP OLMAZSA OLMAZ

Matkap, CHP'nin önerisine şiddetle karşı çıkan MHP'ye yeni çağrı yaparak, "CHP'nin elinde sihirli değnek yok. CHP'nin önerisi TBMM çatısı altındaki partilerle gerçekleştirilecek bir proje. MHP olmazsa olmaz. Proje sakat kalıyor, öneri çöküyor.
 
MHP bu projede yer almazsa da kendi tercihi. Ancak biz sabırla süreci takip edeceğiz" dedi. Matkap, "Mesele Türkiye'nin meselesi. Genel Başkan, her gittiği yerde 'Bu sorunu çözün' çağrısı ile karşılaştı. İnsani duygularla harekete geçti. Mesele TBMM'nin meselesi haline dönüşmeli. Aslında Türkiye'nin sorunu olmayı da aştı. Sorun, uluslararası hale geldi. Komisyonun alacağı kararlar hükümeti de bağlayacaktır" diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU FARKLI

Matkap, CHP'nin muhalefet anlayışının Kılıçdaroğlu'na kadar "Rakibim yanlış yapsın sıra bana gelsin" şeklinde olduğunu ancak artık "Ben daha iyi öneri sunayım. Türkiye'ye kendimi beğendireyim" politikasını gerçekleştirdiklerini belirtti. Matkap, Kürt sorununun çözümü önerisinin bu şekilde geliştiğini kaydetti.
 
BAŞBUĞ'A DESTEK
 
Ergenekon ve Balyoz yargılamalarına değinen Matkap, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili iddiaların "meşruiyetinin olmadığını" savunarak, "Mesai arkadaşım, diyeceksin sonra tutuklayacaksın. Dünyada örneği yok" dedi. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması gerekliliğini savunan Matkap, yargıdaki dengelerle "oynamanın" Türkiye için sakıncalı olduğunun altını çizdi.
 
KEMALİSTLER RAHATSIZ
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, hükümetin 19 Mayıs kutlamaları, 4+4+4 düzenlemesi ve 1 Mayıs'ta ayrı miting düzenlenmesi gibi politikalarının halkta kuşku oluşturduğunu savundu. Matkap, "AKP'ye oy verip, Mustafa Kemal'e gönül vermiş çok insan var. Bu insanlarda tedirginlik arttı. AKP'nin Meclis'teki desteği ile halkın desteği arasındaki makas açılıyor. 4+4+4 gibi konularda geri adım atmazsa iktidar şu anda komada, yoğun bakıma girecektir. İktidar partisinde düşüş bir anda olmaz ancak oy ve destek giderek düşecektir" dedi.
 
bugün


 

Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs