En Sıcak Konular

Kritik ziyaretin perde arkası

15 Haziran 2012 08:50 tsi
Kritik ziyaretin perde arkası Önceki gün Başbakan Erdoğan'la bir görüşme gerçekleştiren Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Org. Hilmi Özkök, görüşmeyle ilgili bir açıklama yaptı...

G.Kurmay eski Başkanı Hilmi Özkök, Erdoğan’la görüşmesini anlattı: Tutuklu askerlerle ilgili ‘Elini taşın altına koy’ diyenler oldu.
 
Genelkurmay eski Başkanı emekli orgeneral Hilmi Özkök’ün, halefi Yaşar Büyükanıt’la İzmir’de yemek yedikten bir hafta sonra Ankara’da Başbakanlık Resmi Konutu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la biraraya gelmesi Ankara’yı hareketlendirmişti. Emekli Orgeneral Özkök görüşme sonrası, “Torunum için Ankara’ya gelmiştim. GATA’da check-up yaptırıyorum. Gelmişken de üç yıl birlikte çalıştığım Başbakan ile nezaket çerçevesinde ziyaret gerçekleştirmek istedim” dedi ancak kamuoyunun merakı yatışmadı. Hilmi Özkök, bu sürpriz ziyaretle ilgili detayları dün Vatan’a anlattı.

‘Başbuğ’u da konuştuk ama...’

Özkök, “Silivri’de G.Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ başta olmak üzere pekçok komutan ve subay tutuklu. Size oradaki sıkıntılarla ilgili yakınmalar geliyordur. Ziyaret sırasında bu konular konuşulmadı mı” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bu meseleler tabiatıyla gündeme geldi. Bana ‘Elini taşın altına koy’ diyenler oldu. Bu ziyarette, bu imkanı tabiatıyla değerlendirdim. Ancak içeriğini açıklamak Başbakan’ın takdiridir. Benim anlatmam yakışık almaz.”

Yaşar Paşa’nın bahsi geçmedi...

Özkök görüşmeye “belirli bir ajanda” ile gitmediğinin özellikle altını çizdi ve bu konuda şunları söyledi: “Görüşmenin iddia edildiği gibi Büyükanıt’la alakası yok. Görüşme talebim onunla yemek yemeden çok önceydi. Yaşar Paşa’nın bahsi bile geçmedi. Eğer görüşmeye belirli bir ajanda ile gitseydim Başbakan’la o fotoğrafı vermezdik. O zaman kim kiminle ne zaman görüştü, kimse öğrenemezdi. Daha önce de söyledim. Üç yıl birlikte çalıştık. Irak olayları da dahil zor ve sıkıntılı günler geçirdik. Daha çok bu hukuka dayanan bir nezaket ziyaretiydi.

CHECK-UP SONUÇLARI İYİ ÇIKTI....

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Başbakan Erdoğan’la yaptığı görüşmeyi Vatan’a anlatırken check-up sonuçlarını da açıkladı: “Çok şükür, iyi çıktı. Sağlığım yerinde...”

 

Bu haber 1,034 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,443 µs