En Sıcak Konular

Doktorlarından Mehmet Haberal itirafı

15 Haziran 2012 08:33 tsi
Doktorlarından Mehmet Haberal itirafı Mehmet Haberal’ı gerçek dışı raporlarla 20 ay hastanede tutan doktorlar hakkında açılan iddianame kabul edildi.

Ergenekon yöneticisi olmaktan tutuklu yargılanan CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın doktorları hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
 
İddianamede, hastanede yatış süresini uzatmak için olması gereken tedaviyi reddettiği belirtilen Haberal'ın İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü'nün tarihinde en uzun süre yatan hasta olduğu vurgulandı.
 
Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından hazırlanan 58 sayfalık iddianamede Prof. Erhan Kansız, Prof. Cengiz Çeliker, Prof. Zerrin Yiğit, Doç. Hatice Sezer Karcıer, Prof. Nazmi Gültekin ile Erkan Özhun, Şengül Arı ve Muhammet Lutfullah Hüsrev sanık olarak yer aldı.
 
Örgüt üyesi olmaktan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen sanıklar Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'ne birlikte bilerek, isteyerek yardım etmekle suçlandı.
 
İddianamede doktor sanıkların Haberal'ın yatış süresine ilişkin itirafları dikkat çekti. Enstitüde en uzun süre çalışanlardan biri olduğunu belirten sanık Karcıer, "Haberal gibi bu kadar uzun süreyle enstitümüzde yatan başka bir hastamız daha önce olmamıştı" dedi. Diğer sanıklar Çeliker, Türkoğlu, Yiğit ve Gültekin de ifadelerinde Karcıer'in bu iddiasını doğruladı.
 
İLAÇ TEDAVİSİ İSTEDİ

Sanıklardan gelen bir başka itiraf Haberal'ın yatış süresini uzatma girişimine ilişkin oldu.
 
Kalp pili takılarak rahatsızlığının tedavi edilebileceği ve taburcu olabileceği belirtilmesine rağmen Haberal'ın bunu kabul etmediği ve yatış süresini uzatmak için ilaç tedavisi istediği belirtildi. İddianamede Haberal'ın rahatsızlığının nadir görülen hastalıklardan olmadığı vurgulandı.
 
Hastalığın tedavisi için uygun yöntemin elektrofiz-yolojik tedavi olduğu ancak Haberal'ın bu öneriyi kabul etmediği aktarılarak, "Bu tedavi uygulandığı takdirde yatarak tedaviyi gerektirecek bir durum kalmayacaktı.
 
Ancak Haberal bunu kabul etmedi" denildi. İddianamede Haberal'ın tahlillerine nasıl müdahale edildiğine de yer verildi. Haberal'ın adrenalinini yükseltmek için sanıkların plan yaptıkları ileri sürüldü.
 
bugün


Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs