En Sıcak Konular

Semra Özal saç tellerini vermiyor

15 Haziran 2012 08:20 tsi
Semra Özal saç tellerini vermiyor DDK raporuna göre, Turgut Özal'ın saç kılları, ölümünün aydınlatılması için kritik öneme sahip. Ancak Semra Özal, inceleme için kendisindeki kılları isteyen başsavcıya olumsuz yanıt verdi.

Devlet Denetleme Kurumu (DDK), 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü ile ilgili raporunda saç kıllarının olayın aydınlatılması için önemine dikkat çekilerken, , Semra Özal'ın, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Özal soruşturması kapsamında, kendisini bizzat arayarak Özal'ın saç kıllarını isteyen Başsavcı vekiline olumsuz yanıt verdiği ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen ve Özel Yetkili Savcı Kemal Çetin, geçtiğimiz aylarda Semra Özal'ın özel bir kasada tuttuğu belirtilen eşine ait saç kılları ile ilgili bir girişimde bulundu.

Sabah'ın Özal ailesine yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre; Başsavcı Vekili Görüşen uzun süredir kılları savcılığa teslim etmeyen Semra Özal'a telefonla ulaştı ve soruşturma için çok önemli bir delil olacağı belirtilen kılları kendilerine teslim etmesini istedi. Fakat Semra Özal, Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen'e olumsuz cevap verdi. Semra Özal, "Saç kılları elimde. Fakat soruşturmada işe yarayacağını düşünmediğim için vermeyeceğim" dedi. Görüşen'in ısrarı üzerine Semra Özal, yurt dışında bir laboratuarla görüştüğünü ve sonuç alınamayacağını öğrendiğini iddia ederek kılları vermemekte direndi. Eski TCK'ya göre adam öldürme suçlarında zaman aşımı süresi olan 20 yıl dolmadan Özal soruşturmasını tamamlamayı planlayan Özel Yetkili Başsavcılık, kılları Semra Özal'dan alabilse Adli Tıp'ta inceletmeyi düşünüyor. Semra Özal'ın tavrı yüzünden soruşturmayı ilerletmekte zorlanan Savcılık, Ahmet ve Semra Özal başta olmak üzere dönemin bazı tanıklarının şüpheli ölümle ilgili açıklamaları üzerine 2010'da Özal dosyasını tozlu raflardan indirmişti. Bilindiği gibi yeni yayınlanan DDK raporunda Özal'ın saç kıllarının Adli Tıp'ta incelemesinin olayı aydınlatabileceğine dikkat çekiliyor.

Karanlık yılların incelenmesi için bu otopsi şart değil'

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, "Mezarın açılıp açılmaması yargının vereceği karar, mevtanın rahatsız edilmemesi gerekir, ölümün normal olmadığını zaten söylüyorduk" dedi. Dün akşam yurt dışından dönen Özal, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özal, babasının zehirlendiğinin tespit edilmesinin değil, kimlerin zehirlediğinin önemli olduğunu kaydetti. Özal, 1990'ların başından itibaren yaşanan sürecin Uğur Mumcu'nun öldürülmesiyle başladığını ve babasının ardından Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu'nun öldürüldüğünü söyledi. Özal, "Bunların hepsi bağlantılı şeylerdir. Sonuçta bu meseleyi 28 Şubat'lara getiren hadiselerdir. Bu karanlık yılların incelenmesi için otopsi şart değil" dedi.

GÜL RANDEVU VERECEK

Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili raporunun açıklanmasının ardından Semra Özal'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den görüşme talep ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in verdiği bilgiye göre, Özal'ın görüşme talebi Çankaya Köşkü'ne dün iletildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün talebi kabul ettiğini söyleyen Sever, görüşmenin yapılacağı yer ve tarihin henüz kesinleşmediğini kaydetti.

'Zehirlenme varsa saçtan anlaşılabilir'

Adli Tıp Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Oğuz Polat, 19 yıl sonra kemiklerin incelemesinde zehirlenme olup olmadığını bulmanın "zor, ama imkânsız olmadığını" söyledi. Polat, "Semra Hanım'ın kestiği saçlarda da ağır metal dışı zehirlenme bulgusu olasılığı vardır" dedi. Polat, "Kemikte başarı oranı düşüktür. Ancak tarım ya da böcek ilacıyla zehirlenme varsa kemiklerde eser miktarda da olsa bulunabilir."

Otopsiyse otopsi, sırlar aydınlanmalı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, DDK'nın raporuna ilişkin "Şüphelerin ortadan kaldırılması için otopsiyse otopsi derhal yapılı. Bu önem verdiğimiz bir süreçtir" dedi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu rapor üzerinden yürüyecek" dedi.

sabah



Bu haber 929 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,626 µs