En Sıcak Konular

Kıbrıs'ta arama kurtarma tatbikatı

14 Haziran 2012 17:20 tsi
Kıbrıs açıklarında, Türkiye ve KKTC'nin askeri ve sivil arama kurtarma unsurlarının katıldığı ortak bir tatbikat düzenlendi.

Kıbrıs açıklarında gerçekleştirilen Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2012 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın deniz safhası, gün ışığı ve gece şartlarında icra edilen iki senaryoyla dün gece tamamlandı.

Türkiye ve KKTC'nin askeri ve sivil arama kurtarma unsurlarının katıldığı, müşterek deniz tatbikatının birinci senaryosu Gazimağusa açıklarında icra edildi. Dipkarpaz'ın 13 mil açığında KKTC kara suları dışında gerçekleştirilen arama-kurtarma tatbikatının ikinci senaryosu ise yine KKTC karasuları içerisinde Zeytin Burnu'nun 5 mil açığında başarıyla gerçekleştirildi.

KKTC'nin insani amaçlarla yürütülen arama kurtarma faaliyetlerinde, Doğu Akdeniz'de, KKTC'nin egemenlik hakları ile Türkiye'nin Türk Arama Kurtarma Bölgesi konusunda hak ve yetkileri bir kez daha vurgulandı.

Tatbikatın tamamlanmasının ardından, Güney Deniz Saha Komutan Vekili Tümamiral Şükrü Korlu basın toplantısı düzenleyerek tatbikatı değerlendirdi. Tümamiral Korlu, Türkiye ve KKTC işbirliği ile gerçekleştirilen Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2012 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın, Doğu Akdeniz'de Türk Arama Kurtarma Bölgesi ile KKTC karasularında başarıyla icra edildiğini ifade etti.

Korlu, müşterek tatbikatta, Türkiye ve KKTC sivil- asker arama kurtarma unsurlarının koordineli ve birlikte çalışabilirliğinin denendiğini kaydetti. Arama kurtarma konusunda iki ülke arasındaki işbirliği ve koordinasyonun artırıldığını aktaran Korlu, arama kurtarma harekatına ilişkin komuta kontrol ve muhabere usullerinin denendiğini ifade etti. Korlu, "İcra edilen tatbikat ile Doğu Akdeniz'de KKTC'nin egemenlik hakları ile Türk Arama Kurtarma Bölgesi konusundaki hak ve menfaatlerimiz vurgulanmıştır." dedi.

Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs