En Sıcak Konular

Destici:Yazıcıoğlu davası açısından önemli

14 Haziran 2012 16:29 tsi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, özel yetkili mahkemelerin Türkiye açısından ve helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması açısından da önemli olduğunu belirtti.

Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasını soruşturan Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği'yle bilgi paylaşmak üzere Malatya Adliyesi'ne gelen Destici, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Destici, ''Özel yetkili mahkemeler Türkiye açısından da özelde Yazıcıoğlu'nun davası açısından da önemli. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını kim istiyor? PKK istiyor, KCK istiyor, BDP istiyor, darbeciler istiyor, cuntacılar istiyor, demokrasi düşmanları istiyor, hukukun üstünlüğünü hiçe sayanlar istiyor, bu ülkede faili meçhul yapanlar istiyor. 27 yıldır bu ülkeyi teröre mahkum edenler özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını istiyor'' dedi.

Devletin denetlemesi yolunu Türkiye'nin gündemine getirenlerin kendileri olduğunu dile getiren Destici, ''Çünkü bugüne kadar Devlet Denetleme Kurulu (DDK) bu tür benzer hadiseleri araştırmamıştı. Biz ısrarla DDK istediğimizde bizim yüzümüze tuhaf tuhaf bakanlar DDK'nın raporundan sonra onun ne denli bir talep ve istek olduğunu gördüler'' diye konuştu.

Merhum Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına da değinen Destici, toplumda ''Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü'' algısını oluşturan 5 ana şüphe bulunduğunu belirterek, şunları aktardı:

''Bunlardan birincisi helikopter düştükten sonra 'kurtuldu, geliyor' ifadeli bir bilgi. İkincisi de yer bildirildi, her yer arandı, ne hikmetse orası aranmadı. Ayrıca 3 yıl geçtiği halde 5 dakikada çıkarılması gereken radar kayıtları ve görüntüleri hala net olarak Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği'ne gönderilmedi. Enkaz koruma altına alınmadı. Oradaki hava hareketliliği de bir türlü netleşmedi.''

Kaynak: AA



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,754 µs