En Sıcak Konular

MHP'li Uzunırmak Başbakan'a arka çıktı

14 Haziran 2012 15:21 tsi
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir'le ilgili sözleri BDP'yle tartışmaya sebep oldu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Balıkesir'in büyükşehir yapılması konusunda halkın referandumda görüşlerinin alınmasını istedi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, 3 milletvekili gündemdışı konuştu.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın'ın büyükşehir yapılması hakkında yaptığı gündemdışı konuşmada, ilin büyükşehir yapılmasıyla 36 belde belediyesinin kapatılacağını belirterek, bu durumu eleştirdi.

Uzunırmak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in açıklamalarını eleştirerek, ''Belediye başkanının açıklamalarından rahatsısız. Muhalefet milletvekiliyim ama Başbakan'a öyle açıklamalar yapmayacak'' dedi. Uzunırmak, bu sözleri üzerine kendisine laf atan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile tartıştı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova ise Balıkesir'in büyükşehir olması hakkında yaptığı gündemdışı konuşmada, ilin haritasını göstererek, Balıkesir'in büyükşehir olması durumunda 892 köy ve 34 beldenin kapatılacağını söyledi.

Akova, ilin büyükşehir yapılması konusunda halkın referandumda görüşlerinin alınması gerektiğini ifade ederek, ''Büyükşehir olmasına karşı değiliz ama halkın görüşlerinin alınması gerekiyor'' diye konuştu. Akova, ''Büyükşehir olmadan sorunlarını çözmeyen iller yok mudur?'' diye sordu.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun da Bolu'daki gelişmeler hakkında gündemdışı konuştu.

Yerinden söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati ise ''Başkanlık Divanı üyelerinden, komisyon başkanlarından ve milletvekillerinden bir istirhamım var'' diyerek, milletvekillerinden Meclis içinde araçlarını düzgün parketmelerini istedi.

Düzgün parkedilmeyen araçları sorduğu polisin, ''Efendim napayım, milletvekili geldi, park etti'' dediğini ifade eden Nebati, ''Oralarda meydana gelebilecek kazaların bir numaralı sorumlusu bizler olacağız. Lütfen trafik kurallarına tam ve düzgün uyalım'' dedi.

Kaynak: AA



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,150 µs