En Sıcak Konular

'28 Şubat'ta otelde çekler dağıtıldı'

14 Haziran 2012 15:12 tsi
Gazeteci İhsan Akdemir, 28 Şubat döneminin, Türkiye'nin karanlık sayfası olduğunu belirterek çarpıcı iddialarda bulundu.

Akdemir, "28 Şubat öncesinde Ankara'da 5 yıldızlı bir otelde Türkiye'nin çok önemli bir iş adamı 11. katta oturdu, ona daha sonra parti değiştiren insanlar yönlendirildi. Çekler dağıtıldı" dedi.

Akdemir, TV8'de Erkan Tan'ın sunduğu Erkan Tan'la Başkentten katıldığı programında gündemi değerlendirdi. 28 Şubat öncesinde, 5 yıldızlı otelde parti değiştirmek adına çek dağıtıldığını öne süren Akdemir, şöyle konuştu:

"Ahmet İyimaya, '28 Şubat dönemindeki ihaleleri kimler almıştır? Bunlar açıklansın' demişti. Bu çok önemlidir. O dönem Türkiye'nin karanlık sayfası, karanlık gecesi. Bakın, 28 Şubat öncesinde Ankara'da 5 yıldızlı bir otelde Türkiye'nin çok önemli bir iş adamı 11. katta oturdu, ona daha sonra parti değiştiren insanlar yönlendirildi. Çekler dağıtıldı. Soruşturmanın bu ayağı devam etmelidir. Kimlere ne çek verildi, neden verildi? Türkiye doğruları konuştuğu zaman ayağa kalkar. Madem o günler karanlık günler, bunlar açıklansın."

-"ÖZAL, ÖLDÜKTEN SONRA ÖLDÜRÜLDÜ"-

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bir suikast ya da bir başka nedenle vefat ettiği düşüncesinde olmadığını söyleyen Akdemir, şunları söyledi: "O dönem Hüsamettin Cindoruk meclis başkanıydı. Türkiye'nin bazı önemli görevlerinde bulunan kişilerin sağlık haberlerini raporlarını birtakım yerlere bilgi olarak veriyorlardı. Rahmetli Özal'ın da o dönem prostat kanseri olduğuna ilişkin bir takım görüşler vardı, rapor olduğu söyleniyordu. Bunların konuşulduğu bir dönemde bir kalp krizi sonucu Hakk'ın rahmetine kavuştu. Asıl üzücü olan da o süreçten sonra yaşananlar. Rahmetli Özal, öldükten sonra bu konular ile tartışılmamalıydı. Rahmetli Özal, öldükten sonra öldürüldü."

-"BU AÇILIMLAR KAN DURSUN DİYE YAPILMIYOR MU?"-

Türkiye'de fakirliğin ve Doğu bölgelerdeki diğer sorunların mücadelesinin hep birlikte verilmesi gerektiğini vurgulayan Akdemir, "Bu açılımlar kan dursun diye yapılmıyor mu? Anne baba dağdaki çocuğuna artık ne istiyorsun demeli? 18 yaşında kandırılmış, dağa çıkarılmış çocuklar da bizim evladımız. Dağda öldürülen 18 yaşındaki kandırılmış çocukların arasında bu işin siyasi figürlerinin kendi çocuğunu, yakınlarını görüyor musunuz? Hepsi, oradaki zavallı vatandaşların çocuklarıdır. O anne babalar buna müdahale etmeli ve o çocukları getirmeli" dedi. 

Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs