En Sıcak Konular

Arap Davos'u da İstanbul'da yapılacak

14 Haziran 2012 13:53 tsi
Dünya Ekonomik Forumu'nun ardından aralarında Alshaya, Venture Capital Bank, Markab Capital'in de olduğu trilyonluk Körfez fonları İstanbul'a geliyor. 5 trilyon $'lık küresel fonun yarısını yönetenler Türkiye'de fırsatlara bakacak.

Geçen hafta ilk kez Dünya Ekonomik Forumu Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya toplantılarına ev sahipliği yapan İstanbul, şimdi de Arap sermayesinin buluşma noktası oluyor. Gelecek hafta Ortadoğu'dan gelecek yatırımcıların yapacağı çıkarma İstanbul'a adeta "Arap Davosu"nu yaşatacak.

2.5 trilyon dolarlık Körfez fonunu yöneten üst düzey yöneticiler, 18-21 Haziran arasında Türkiye'de bir araya gelecek. Fon yöneticileri ve işadamları, kamu, yerel ve özel şirketlerle temasa geçecek, görüşmelerde bulunacak. İstanbul'a çıkarma yapmaya hazırlanan şirketler arasında Mothercare'den Victoria's Secret'a, Boots'tan Starbucks'a 55 uluslararası markanın bölge operasyonlarını yöneten Alshaya Group'un yöneticileri Yusuf, Khalid ve Naseem Alshaya da olacak. Türkiye'yi birçok uluslararası markayla tanıştıran Alshaya'nın 19 ülkede 2 bin 200 mağazası ve 28 çalışanı bulunuyor.

Alshaya, finansla geliyor

Alshaya Group'un finans şirketi Shape financial Corperation CEO'su Abdulkadeer Thomas'ın yanı sıra geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye adım atan Bahreynli Venture Capital Bank da ikinci seferine hazırlanıyor. Meyvesuyu konsatresi üreticisi Göknur Gıda'nın yüzde 65'ini alan ve 100 milyon dolarlık yatırım yapan Venture Capital Bank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ghassan Al Sulaiman da zirveye katılacaklar arasında yer alıyor.

Dünyanın yarısı onların

Programı organize eden SHAPE Finance&Alshaya Group> Capital'in ortağı Abdulkader Thomas, Türkler'in yatırım ve projelerini destekleyecek programların önemine işaret etti. Thomas, Türk sermaye piyasalarında sukuk tahvil ihracına yapılan destek ve teşviklerin yatırımcıları cezbettiğini kaydetti. Thomas, şemsiye fonlarla, kamu ve yerel kurumların fon potansiyeli ve yatırım alanlarının genişleyeceğini belirtti. Türkiye'ye gelecek fonların büyüklüğü dünya toplamının yarısına denk geliyor. Dünyadaki ulusal yatırım fonlarının (SWF) Mart 2012'de toplam portföy değeri 5 trilyon dolara ulaşırken, Morgan Stanley'e göre SWF'lerin toplam büyüklüğü 2015'te 12 trilyon doları bulacak.

Yüksek katılım bekleniyor

Dünyanın 11'inci büyük hukuk şirketi K&L Gates'in Katar ortağı Amjad Hussain, yatırım bankacılığı ve finans danışmanlığı şirketi Markab Capital'in CEO'su, Malaysian Ratings Corporation (MARC) Shabnam Mokhtar, REIDIN CEO'su Dubai Emlak Komitesi Başkanı Ahmet Kayhan da katılımcılar arasında.

'İslami finansa talibiz'

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Sekreteri Osman Akyüz, İstanbul finansal merkez olurken, geleneksel finans değil, faizsiz esasa göre finansal hizmetler merkezi de olabileceğini belirterek, "Bu bizim göstereceğimiz performansa bağlı" dedi. Akyüz, İstanbul'un 10 yılda bölgesel finans merkezi, 30 yılda ise global bir finans merkezi yapılması hedefinin bulunduğunu söyledi. 

Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,910 µs