En Sıcak Konular

Deterjan tebliği, 23 Haziran'da tüm ambalajları değiştirecek

14 Haziran 2012 13:03 tsi
Tebliğ, deterjan paketinde bebek resmini yasaklıyor.

Kimya sektörü, 23 Haziran itibari ile yürürlüğe girecek olan deterjan tebliğine hazırlanıyor. Ürün içeriğinde kullanılan olumlu olumsuz tüm maddelerin etiketlerde yazılmasını öngören yeni tebliğ erçevesinde ambalaj üzerlerinde bebek fotoğrafları kullanılması da yasaklanacak. Özellikle bebek fotoğrafları ile ilgili uygulamaların pek çok markaya yeni ambalaj maliyeti getirmesi bekleniyor.

Ev bakım ve temizlik ürünleri alanındaki yatırım ve hedeflerini dün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısı ile açıklayan Hayat Kimya Ev Temizlik Ürünleri Kategori Pazarlama Müdürü Gülhan Eğilmez, yakın zamanda devreye girecek yeni deterjan tebliğinin önemli değişimler yaratabileceğini vurguladı.
Eğilmez, 23 Haziran'da devreye girecek tebliğin ambalaj üzerinde çeşitli değişiklikler öngördüğünü aktardı. Artık deterjan içeriğinde kullanılan tüm maddelerin olumlu da olumsuz da olsa kullanım oranları ile birlikte ambalaj üzerinde yer verileceğini aktaran Eğilmez, Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda katı bir tutum içinde olduğunu söyledi. Eğilmez, artık ambalaj üzerinde bebek fotoğraflarının da kullanılamayacağını açıkladı. 23 Haziran sonrası tüm üretim bantlarında yeni ambalajların kullanılacağını anlatan Eğilmez, tüm firmaların ellerindeki stokları bakanlığa bildirdiklerini açıkladı.

Mısır'da deterjan fabrikası için fizibilite yapılıyor

Toplantıda konuşan Hayat Kimya Genel Koordinatörü Orhan İdil ise halen Cezayir, Bulgaristan, Mısır ve İran'da üretim yaptıklarını, Rusya'da da yeni bir fabrika için çalıştıklarını aktardı. Mısır'da bulunan temizlik kağıtları fabrikasına deterjan ürünlerini de ekleyeceklerini açıklayan İdil, bu konuda fizibilite çalışması yaptıklarını, var olan fabrikalarına entegre bir model düşündüklerini aktaran İdil, geçen yıl 850 milyon dolar olan cirolarını bu yıl yeni yatırımların da eklenmesi ile birlikte 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,094 µs