En Sıcak Konular

Ferman Esed'in mi?

14 Haziran 2012 12:23 tsi
Ferman Esed'in mi? Şam ve Halep, Suriyeli muhaliflerin etkin olamadığı iki kent merkezi. Neredeyse her adım başı muhaberat üyeleri ve askerlerin nöbet tuttuğu bu iki şehirde yönetim, güvenliği oldukça sıkı tutuyor.

İçinden geçilen hassas süreçte her tür muhalefetin baskılandığı, şehirlerin tanklarla kuşatıldığı bir ortamda özgürlük çığlıkları Şam’ın arka mahallelerinde, ıssız sokak aralarındaki duvarlarda grafitlerle kendine yer buluyor. Devrimin ayak sesini, halkın baskılar karşısında tek çıkış noktası olarak gördüğü bu duvarlar hissettiriyor.

Şam sokaklarında seslerini duyuramayan, özgürlük taleplerini dillendiremeyen gençler, isyanlarını bağrını her türlü devrimci eyleme açmış duvarlara yansıtıyorlar. Güvenlik güçlerinin olağanüstü önlemlerine ve duvar yazılarını her gün silmesine rağmen duvarların üzerinde bir gece ansızın beliren yazı ve grafitiler Suriye yönetimini aciz bırakmış durumda.

Allah seni korusun Abdülbasıt!

İşte bir devrim fedaisinin grafitisi. Abdülbasıt, Allah seni korusun! Abdülbasıt, Humus’un kent takımında futbolcu iken devrim saflarına katılmış. Şu an Suriye muhaberatının en çok aradığı isimlerden biri. Hakkında duvarlara kazınmış grafitiler halkın ona duyduğu sevgiyi gösteriyor.

Biz Halkız!

Suriye’de devrimci gençler tek başına öfkeli sözcüklerin yeterli olmayacağını düşünüyor. Onlara göre bu, gözleri kör eden bir kum fırtınasından başka bir şey değil. Duvarlarda ayrıca “Suriye halkı işini bilir” ifadesi de göze çarpan sloganlardan.

Halkını vuran hain!

Bu grafiti aslında çok şey anlatıyor! Şam’ın ve Suriye sokaklarının dört yanını saran ve her adım başı rastlanan Beşşar Esed resimleri yine grafitilerde yer almış ancak bu sefer çok farklı bir tarzda!

Vatanı kuran bizleriz!

Bu ifade de Suriyeli gençlerin mizah gücünü gösteriyor: Birilerini rahatsız ettiysek özür dileriz, ama vatanı kuran bizleriz. Bu grafiti de inşaatlarda ve çalışma yapılan yerlerde belediyenin astığı levhalara göndermede bulunuyor.













Birleşikbasın

Bu haber 1,028 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,862 µs