En Sıcak Konular

Suriye ile Türkiye sınırı kızışacak

14 Haziran 2012 11:41 tsi
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye rejiminin Halep civarında yığınak yaptığını iddia etti. Clinton, yığınağın Türkiye için kırmızı çizgi olduğunu söyledi.

Suriye'deki krize diplomatik yoldan çözüm aranırken, BM'den iç savaş uyarısı ve ABD'den de Şam'a bağlı kuvvetlerin Halep'e yığınak yaptığı açıklaması geldi. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Halep'e yığınak yapılmasının 'Türkiye için kırmızı çizgi olabileceğini' söyledi. ABD'deki düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nde önceki gün İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile birlikte konuşmacı olarak katıldığı bir toplantıda son gelişmeleri değerlendiren Clinton, bir soruya şu yanıtı verdi: "Edindiğimiz bilgiye göre, Suriye güçleri son 24-48 saat içerisinde Halep çevresinde yığınak yapıyor. Bu, stratejik ve ulusal çıkarları açısından Türkiye için bir kırmızı çizgi olabilir. Dolayısıyla bunu çok dikkatle takip ediyoruz."

Rusya'nın silahlandırması kaygı verici

Clinton ayrıca 'Rusya'nın Suriye'yi silahlandırdığı haberlerinin endişe verici olduğunu' kaydetti. Clinton, "Rusya'nın taarruz helikopterleri yola çıkardığına dair son bilgilerden kaygılıyız. Bu, çatışmaları dramatik şekilde tırmandıracaktır" dedi. Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı ise ABD'yi 'içişlerine karışmak, silahlı terör gruplarına açık destek vermek ve olayları BM'ye yanlış yansıtmakla' suçladı.

Suriye: ABD'nin açıklamaları kışkırtıcı

Resmi ajans SANA'daki haberde, ABD Dışişleri'nin pazartesi 'Suriye güçlerinin Haffa'da katliam yapmasından endişe duyulduğuna' yönelik açıklaması eleştirildi. ABD'nin bu 'kışkırtıcı' açıklamasının ardından kentte sivillere yönelik silahlı terör gruplarının saldırılarının arttığı belirtildi.


STAR
 

Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs