En Sıcak Konular

Karakol saldırısında çarpıcı detay!

14 Haziran 2012 08:41 tsi
Karakol saldırısında çarpıcı detay! İstanbul İstinye'de polis merkezine saldırı düzenleyen teröristlerin, saldırıdan 15 gün önce karakol bölgesinde keşif yaptıkları tespit edildi.

İstanbul İstinye 'de polis merkezi ne el bombalı ve Uzi marka silahlarla saldırı düzenleyen teröristlerin, eylemi DHKP/C örgütü adına işlediği ve saldırıdan 15 gün önce karakol bölgesinde keşif yaptıkları tespit edildi.

Önceki gün saat 23.00 sularında gerçekleşen saldırıda teröristler karakola önce el bombası attı. Patlamanın ardından Uzi marka tam otomatik tabancalarla karakol binası tarandı.

Nöbet tutan polislerin karşılık vermesiyle teröristlerden biri ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan terörist müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, saldırganın yanında saatli bomba türü düzenek bulunduğunu söyledi. Mutlu, kaçan saldırganı yakalamak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Saldırı ya karşılık vererek teröristi etkisiz hale getiren polisin ise 1 yıl önce görevine başladığı öğrenildi. İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin eylemi DHKP/C terör örgütü adına işlediği bilgisine ulaştı. Saldırıya hedef olan karakolun Engin Çeber'in gözaltına alınarak işkence yapıldığı iddia edilen karakol olduğu ve bu sebeple örgütün hedefine girdiği ileri sürüldü. Çevredeki kameraları incelemeye alan polis, saldırganlardan birinin 15 gün önce karakol etrafında keşif yaptığını tespit etti.

zaman

Bu haber 883 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,197 µs