En Sıcak Konular

10 Genelkurmay Başkanı'ndan ortak bildiri

13 Haziran 2012 21:40 tsi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de katıldığı 6. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı sona erdi.

Sofya'nın Boyana Devlet Konutu'nda düzenlenen konferansta, Türkiye ve 9 Balkan ülkesinin genelkurmay başkanları hazırlanan ortak bildiriyi kabul etti.

Konferansın ardından basın toplantısı düzenleyen Bulgaristan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Simeon Simeonov, bu etkinliğin, bölgesel askeri işbirliği için büyük önem taşıdığını söyledi.

Konferansa katılan tüm genelkurmay başkanlarının güvenlik alanında süren diyaloğa değer verdiklerini ve yeni çalışma hedefleri belirlediklerini ifade eden Orgeneral Simeonov, ''Arnavutluk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Cemal Cünkşi'nin teklifi üzerine 2013 yılında yapılacak bir sonraki konferansın Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gerçekleştirilmesine karar verdik'' dedi.

Konferans üyesi ülkelerin genelkurmay başkanlarının tek tek sunum yaparak, kendi çalışma ve önerileri konusunda bilgi verdiklerini kaydeden Simeonov, şunları söyledi:

''Konferansın ev sahipliği dönüşümlü olduğu için, rotasyonu rahatlatmak için konferansın eski, şimdiki ve gelecek evsahibi heyetlerini temsilen bir çalışma grubu oluşurduk. Böylece aramızdaki işbirliği ve çalışmalarımız sorunsuz ve verimli olarak devam edecek.''

Orgeneral Simeonov, Sofya'da bulunan genelkurmay başkanların tanıtım konuşmalarında sınır ötesi operasyon ve görevlere katılan personelin eğitim ve hazırlığı konusunda tanıtım yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Ortak bildiride beyan edildiği gibi, Balkan ülkelerinin genelkurmay başkanları kendi ulusal eğitim merkez ve poligonların müşterek kullanımını önerdi, harp okulu ve akademiler arasında öğrenci mübadelesine 'evet' dediler. Sonuç olarak, bugün sona eren 6. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı bölgemizdeki askeri işbirliğine büyük bir katkı sağladı. İstikrar ve güvenlik alanında işbirliği yapma irademiz bir kez daha ifade edildi, bir kez daha kanıtlandı.''

Konferans çalışmaları kapsamında ikili görüşmelere büyük önem verdiğini belirten Orgeneral Simeonov, AA muhabirine, Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile defalarca bir araya gelerek, verimli bir görüş alışverişinde bulunduğunu vurguladı.

-Atatürk'e saygı-

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in 6. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı'nın sona ermesinden sonra mevkidaşları ile yaptığı ikili görüşmelerin ardından Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi İsmail Aramaz'ın, onuruna verdiği resepsiyona katıldı.

Orgeneral Özel, Sofya Büyükelçiliği Rezidansı'ndaki Mustafa Kemal Atatürk'ün Sofya Askeri Ataşesi'yken (1912-1914) kullandığı tarihi çalışma odasında şeref defterini imzaladı.

Çalışma odasındaki Atatürk'ün Sofya'da bulunduğu döneme ait çalışmalarına ilişkin sergilenen belgeleri ilgiyle inceleyen Orgeneral Özel, Sofya Askeri Ataşeliği'nin şeref defterini de imzaladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Büyükelçi Aramaz ve Türkiye'nin Sofya Askeri Ataşesi Kurmay Albay Mehmet Alkanalka'ya birer onur plaketi takdim etti.

Orgeneral Özel, daha sonra Bulgaristan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Simeon Simeonov'un verdiği resepsiyona katıldı.

Orgeneral Özel, Bulgaristan'dan ayılmadan önce yarın Bulgaristan Savunma Bakanığı'nın düzenlediği kültürel program kapsamında, Filibe şehrinin tarihi yerlerini ziyaret edecek.

aa

Bu haber 1,066 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,914 µs