En Sıcak Konular

Gül, Hollanda Kraliçesi onuruna yemek verdi

13 Haziran 2012 21:32 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda'ya gerçekleştirdiği ziyaretten kısa süre sonra Hollanda Kraliçesi Beatrix'i Türkiye'de görmekten onur duyduğunu belirterek, ziyaretin iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 400. yıl dönümü kutlamala

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Türkiye ile Hollanda arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 400. yılı dolayısıyla Türkiye'yi ziyaret eden Hollanda Kraliçesi Beatrix onuruna Çankaya Köşkü'nde yemek verdi. Gül çifti ve Kraliçe, konukları resepsiyon salonunun girişinde karşıladılar.

Yemeğe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, TBMM Türkiye-Hollanda Dostluk Grubu Başkanı Şaban Dişli'nin de arasında bulunduğu milletvekilleri, iş adamları, akademisyenler, Hollanda'da doğan Türkiye'nin 2002 Dünya Güzeli Azra Akın ile Türkiye'de yaşayan Hollandalı fotoğrafçı Wilco van Herpen ve diğer davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasına, Kraliçe'yi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu Çankaya Köşkü'nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Hollanda'ya iki ay önce yaptığı başarılı ziyaretten kısa süre sonra Kraliçe Beatrix'i Ankara'da ağırlamanın özel bir onur olduğunu kaydeden Gül, ziyarete ilişkin güzel anıların hafızalarında tazeliğini koruduğunu ifade etti. Gül, bu vesileyle ziyaretleri sırasında kendilerine gösterilen sıcak misafirperverlik için Kraliçe'ye bir kez daha teşekkür etti.

''Türk ulusu ve ben, Sayın Majesteleri'nin bu kadar kısa bir süre zarfında bizi şereflendirmesinden dolayı onur duyduk. Bu ziyaretiniz ülkelerimiz arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 400. yıl dönümü kutlamalarını taçlandırmaktadır'' diye konuşan Gül, Hollanda halkının refahı ve mutluluğu için kadeh kaldırarak konuşmasını bitirdi.

-''Kutlamalar muhteşem şekilde devam ediyor''-

Kraliçe Beatrix de iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin kurulmasının 400. yıl dönümünde Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Gül'ün Hollanda ziyaretinin büyük bir başarıyla gerçekleştiğini söyledi.

Yıl dönümü kutlamalarının güzel bir şekilde devam ettiğine işaret eden Kraliçe Beatrix, bu kapsamda 300'den fazla etkinliğin gerçekleşeceğini, bundan sonra da pek çok etkinlikle kutlamalara devam edilmesini umduğunu kaydetti.

Kraliçe Beatrix, iki ülke iş adamları arasında sağlanan temasların da herkesi mutlu ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'e, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilere verdiği katkı için teşekkür eden Kraliçe Beatrix, iki ülke arasındaki iyi ve dostça ilişkilerin devamı için kadeh kaldırdı.

aa


Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,847 µs