En Sıcak Konular

Meclis Başkanı uyardı: İyi düşünün!

13 Haziran 2012 16:52 tsi
Meclis Başkanı uyardı: İyi düşünün! Mecli Başkanı Çiçek'ten uyarı: Özel yetkili mahkemelerle ilgili yapılacak düzenleme iyi düşünülmeli

Türkmenistan'da resmi temaslarda bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, gündemde olan özel yetkili mahkemelerle ilgili Türk basınına değerlendirmede bulundu. Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği'nde Türk basınına özel yetkili mahkemeler ile ilgili konuşan Çiçek, suç trafiğinin yoğun olduğu ülkede yargı konusunda tepkisel değerlendirmenin yerine, soğukkanlı değerlendirilmelerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de bireysel suçların giderek örgütsel suçlara kaydığını ifade eden Çiçek:" Türkiye terörün hedefi olan bir ülke. İnsan ve uyuşturucu kaçakçılığı, uluslar arası boyutları olan suçlar bakımından da bazen hedef, bazen de geçiş ülkesidir. Böylesine suç trafiğinin olduğu bir ülkede, yargı ile ilgili konuları değerlendirirken, tepkisel değerlendirmelerin yerine soğukkanlı değerlendirmeler yapmak lazım. Sorun uygulanmadan mı kaynaklanmıyor. Kurumun kendisinden mi kaynaklanıyor. Bunlara iyi bakmak gerekir" ifadesini kullandı.

BİNANIN TAMAMINI YIKMAMAK GEREK

Çiçek, Özel Yetkili Mahkemeler ile yapılan eleştirilere işaret ederek, " Uygulamalardan kaynaklanıyorsa binanın tümünü yıkmak yerine, uygulamadaki hataları gidermek gerek. Eğer uygulayıcılarda hata varsa, onun gereğini yapmak lazım. Kurumun kendine yönelik düzenleme olacaksa onu iyi düşünmek ve iyi değerlendirmek gerekecektir" dedi.

Türkiye'nin hukuk tecrübelerinden söz eden Cemil Çiçek, "Türkiye'deki hukukun önemli bir kısmının tepkisel düzenlenmeler olduğunu görüyorum ve biliyorum. Bu da beraberinde birçok sorunu getiriyor. Bunu kurtarmak için bir düzenleme yapıyoruz. Ama bir süre sonra bunun kendisinin birçok sıkıntılar getireceğini iyi görmemiz gerekir. Bir misal vermek gerekirse biz, 2007 yılında cumhurbaşkanı seçimini anayasaya rağmen yapamadık. Yapılan işlerde anayasa'-ya aykırı bir durum yoktu. Ne gösterilen adayın anayasa nitelikleri açısından sıkıntısı vardı ne de sürecin işleyişi bakımından. Ama yapmadık. Bunun üzerine bir düğümü çözmek için siyasi krizden kurtarabilmek için anayasada değişiklik yaptık." şeklinde konuştu.

"Önümüzdeki dönemlerde anayasada köklü değişiklik yapamazsak, ciddi anayasa sorunlar yaşayacağımızı ben şimdiden söyleyeyim" diyen Meclis Başkanı, hangi konu için düzenleme yapılacaksa iyi düşünülmesi gerektiğini altını çizdi. Çiçek şöyle devam etti: "Tepkisel, günü kurtaracak tutumlardan davranışlardan kaçınmak gerekir. Aksi takdirde bugünküden daha büyük sorunları bu düzenlemeler getirebilir."

(CİHAN)

Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,072 µs