iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Özkök, Erdoğan'a ne anlatabilir?

13 Haziran 2012 15:58 tsi
Özkök, Erdoğan'a ne anlatabilir? Cevap: Cuntalara dair her şeyi... iyibilgi özel

Genelkurmay eski başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile Başbakan Erdoğan'ın bu akşam biraraya geleceği haberi ne anlama geliyor? Gazeteci Faruk Mercan'ın "eğer görüşme talebi Başbakan Erdoğan'dan geldiyse Orgeneral Hilmi Özkök'ün bugün Ankara'da olması olağanüstü önem kazanır." demesi boşuna değil.

Bizim aklımıza gelen en 'hayırlı' senaryo şu:  Başbakan, son zamanlarda gündemi işgal eden Ceza Muhakemeleri Kanunu hakkında değişiklik ile Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasına yönelik çalışmaların doğuracağı bir takım sonuçları, Özkök ile istişare etmek istemiş olabilir. Nitekim söz konusu hukuki değişikliklerin, cuntacı yapıları tekrar cesaretlendirebileceğine dair sinyaller artık görmezden gelinemeyecek kadar ciddi.

"Bir tek Genelkurmay Başkanı değişince bu iş tamam mı oluyor? Yani darbeci anlayış TSK’dan silinip atıldı mı? Madem silinip atıldı da, o zaman Başbakan Erdoğan neden meydanlarda “Biz kefenimizle yola çıktık” diyor? Ülkenin başbakanına kefen giydirebilecekler kim?" 

Yukarıda Prof. Dr. Sedat Laçiner'in parmak bastığı üzere, cuntacı zihniyeti tamamen ortadan kaldıracak yapısal hiçbir değişikliğe gidilmediği biliniyor. Öyleyse hükümet, darbe ve derin devletle hesaplaşılan hukuki zemini değiştirme kararını neye göre verirdi?

Şurası muhakkak ki, cuntacı hücrelerin tekrar harekete geçip geçmeyeceği konusunda Erdoğan'ın danışabileceği en iyi isim, darbe tehlikesinin bertaraf edilmesinde büyük rol oynamış, ordudaki cuntacı yapıları yakından görmüş ve onlarla mücadele etmiş biri olan Hilmi Özkök'tür,

Erdoğan, hayati değişikliklere gidilmeden önce cunta ile mücadelede deneyimli Özkök'ün görüşünü bizzat almak istemiş olabilir.

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 1,219 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,816 µs