En Sıcak Konular

Hollandalı senatörler, 'helal kesim' yasağına karşı

13 Haziran 2012 14:55 tsi
Hollanda'da son bir yıldır gündemde olan hayvanların uyuşturulmadan kesilmesinin yasaklanmasına yönelik yasanın, parlamentonun üst kanadı Senato'dan geçme ihtimalinin bulunmadığı kaydedildi. 75 sandalyeli Senato'da kanunla ilgili yapılan görüşmede, par

Daha önce mecliste yapılan oylamada ret oyu kullanan iktidar ortağı Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Hristiyan Birlik (CU) ve Reformcu Devlet Partisi'nin (SGP) yanısıra Senato'daki görüşmede iktidarın büyük ortağı Liberal Parti (VVD), ana muhalefetteki İşçi Partisi (PvdA) ve Demokratlar 66 (D66) partileri de yasağa karşı olduklarını bildirdi. 75 üyeli Senato'da sözkonusu partilerin sahip olduğu toplam sandalye sayısı 49.

Geçen sene milletvekillerinin büyük desteğiyle meclisten geçen, kamuoyunda "helal kesim yasağı" olarak bilinen yasanın, gelecek hafta Senato;da yapılacak oylamada reddedilmesi bekleniyor.

Mecliste 2 sandalyeyle temsil edilen Hayvanlar Partisi'nin (PvdD) hazırladığı kanun tasarısı, 28 Haziran 2011;de parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde kabul edilerek Senato'ya gönderilmişti.

Seanto'da kanun üzerinde görüşmeler devam ederken, Tarım Bakanlığı Müsteşarı Henk Bleker, Müslüman ve Yahudi toplumunun yanısıra kesimhanelerle de görüşerek alternatif bir çözüm üzerinde çalışacağını açıklayınca, yasanın oylaması ertelendi.

Bleker'ın hazırladığı ve Müslüman ile Yahudi temsilcilerinin onayını alan plan, uyuşturulmadan kesilen hayvanların 40 saniye içinde bilinçlerini kaybetmemeleri halinde veteriner çağrılmasını öngörüyor.

AA'da yer alan habere göre, Hayvanlar Partisi'nin hazırladığı yasanın Senato'da kabul edilmesi halinde Hollanda'da İslami ve Yahudi usullere göre kesim yasaklanacak.



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs