En Sıcak Konular

Erdoğan: Biz tarih yapıyoruz

13 Haziran 2012 11:25 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz tarih yapıyoruz, tarih yazıyoruz. Onun yazımını biz yapmayacağız, onu tarihçilere bırakacağız." dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan 75. 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da Eskişehir il kongresiyle süreci tamamlayacaklarını ve mahalli seçimlere odaklanacaklarını ifade etti.

12 Haziran seçimlerinin yıl dönümüne dikkat çeken Erdoğan, demokrasi tarihinde bir ilk olarak iktidarda oylarını artırarak bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydetti. Halka hizmeti Hakk'a hizmet gördüklerini vurgulayan Erdoğan, yollarının rehberinin ise "En hayırlınız hizmet edenlerdir." olduğunu belirtti.

Hiçbir zaman popülizmi siyasette bir yol olarak seçmediklerinin altını çizen Erdoğan, gayret, aşk ve sevdalarının karşılığını fazlasıyla aldıklarını söyledi. Türkiye'nin göreve geldiklerinde alan el olduğunu ancak şimdi veren el olduğuna dikkat çeken Erdoğan, 9,5 yılda nelerin yapıldığını anlatan bir kitapçık hazırlandığını ve bunun teşkilatlara dağıtılacağını ifade etti.

Muhalefet partilerinin yapılan hizmetleri görmezden geldiğini dile getiren Erdoğan, "Biz tarih yapıyoruz, tarih yazıyoruz. Onun yazımını biz yapmayacağız, onu tarihçilere bırakacağız. Bu salondaki kadroyu, salon dışındaki binlerce kadroyu mutlaka ama mutlaka hayırla yâd edecektir. Milletin gönlünde yer etmek daha önemli. Allah razı olsun demeleri yeterlidir. Tıpkı Adnan Menderes gibi. O takdiri kazanmak için de son nefesimize kadar mücadelemize devam edeceğiz." diye konuştu.

2014 seçimlerine de hizmet siyasetini, eser siyasetini yücelterek gireceklerini anlatan Erdoğan, milletin bir kez daha hizmet ve eser siyasetine oy vereceğini vurguladı. 2002'de milli gelirin 230 milyar dolar iken 2011 yılı itibariyle ise 772 milyar dolara ulaştığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteren en önemli belge ve delilin bu olduğunu vurguladı. Bunun her yerde anlatılmasını isteyen Erdoğan, kişi başına milli gelirin de 3 bin 500 dolar iken 2011 sonunda 10 bin 444 dolara ulaştığını kaydetti. Nüfusunun ise 66 milyondan 74 milyona yükseldiğini dile getiren Erdoğan, güçlenen ve büyüyen bir Türkiye'nin olduğunu söyledi.

Otomobil satışının 91 binden 2011 yılında 594 bine çıktığına ve bunun bir rekor olduğuna dikkat çeken Erdoğan, ihracatın ise 135 milyar dolara çıktığını kaydetti. AK Parti göreve geldiğinde turizmin batacağının söylendiğini aktaran Erdoğan, turizm gelirlerinin 8 milyardan 23 milyar dolara ulaştığını belirtti. Gelen turist sayısının 13 milyondan 31,5 milyona çıktığını anlatan Erdoğan, sadece borcun açıklandığını, milli hâsılanın söylenmediğini, borcun ise yiğidin kamçısı olduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarının 9 yılda yaptığı icraatlara ilişkin tek tek rakamları açıkladı.

cihan

Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs