En Sıcak Konular

Darbe tehdidi kaybolmadı

13 Haziran 2012 11:20 tsi
Darbe tehdidi kaybolmadı “Bir rahatlama ve darbe olmayacak havası estirmek yanlış olur. Şu anda sadece bir darbe ortamı yok. Ancak darbecileri besleyen rejim varlığını olduğunu gibi koruyor”

Milat gazetesinden Aslan Değirmenci'ye konuşan Prof. Dr. Fikret Başkaya, Türkiye’de yaşanan sorunların temelinde baskıcı rejimin olduğunu belirterek, “Darbecileri besleyen rejim varlığını korudukça sorunlar bitmez” dedi. Mülakattan ilgili kısım:

Prof. Dr. Fikret Başkaya, darbe tehdidinin halen sürdüğünü sadece bugün için gündemden düştüğünü söyledi. Darbelere uygun ortamın geçici olarak ortadan kaldırıldığını savunan Başkaya, “Bir rahatlama ve darbe olmayacak havası estirmek yanlış olur. Şuanda sadece bir darbe ortamı yok. Ancak darbecileri besleyen rejim varlığını olduğunu gibi koruyor. Ülkeye özgürlük, daha çok hak, daha büyük sosyal eşitlik gelmeden darbe tehdidi son bulmaz” dedi.

Liberaller yanılacak


Anayasa çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkaya, “Bir oyalama var gibi… Yaşanan tartışmalar ile seyirciler oyalanıyor. Umarım öyle değildir ama ben öyle gözlemliyorum. Liberal kesim ısrarla konunun böyle olmadığını iddia ediyor. İlk onlar yanılacaklar. Söz konusu anayasa yazılsa bile çok fazla özgürlükçü olacağını sanmıyorum. Rejim söz konusu anayasa değişikliği ile sadece restore edilecek. Türkiye’de her 25- 30 yılda bir devlet restore edilir. Rejim tükenirken kısmi değişikliklerle yeniden ayağa kaldırılıyor. Sorun anayasa’dan öte… Sorun rejim… Rejim topyekun değişmeden sadece demokrasi oyunu oynanır. Yok oynanmıyorsa en başta düşünce özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılıp, yüzde 10 barajına dokunulmalıdır. Değiştirilemez maddeler ortadan kaldırılmalıdır. Hatta istenirse, anayasaya dokunmadan da, kanunlarda yapılacak değişikliklerle kısmî bir demokratikleşme pekâlâ mümkündür” diye konuştu.

Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs