En Sıcak Konular

'Kıbrıs'ta tatbikatı engelleme girişimi olmadı'

12 Haziran 2012 17:46 tsi
KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, KKTC ve Türkiye'nin kendi kara suları dışında olan yerlerde arama-kurtarma yetkilerinin kendilerinde olduğunu söyledi. Daysal, "Uluslararası alanda arama-kurtarma tatbikatını engelleyici herhan

KKTC'de Şehit Caner Gönyeli Arama Kurtarma tatbikatı dün başladı. Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, tatbikat ile ilgili GKK karargâhında basın brifingi düzenledi.

Tatbikat ile ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Daysal, bu sene yapılan tatbikatı yabancı ülkelerin de takip edeceğini söyledi.

Rum yönetiminin 2002 yılında yaptıkları tek taraflı anlaşmayla deniz ve hava sahasında arama kurtarma yetkisinin kendilerinde olduğunu iddia ettiğini hatırlatan Daysal, "KKTC ve Türkiye olarak kendi kara sularımızın dışında arama kurtarma yetkisinin bizde olduğunu daha önce yapılan anlaşmalarla bütün dünyaya duyurduk. Bunu geçmiş yıllarda başlatarak sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Bu yıl yapılan arama-kurtarma tatbikatını uluslar arası arena da engelleme girişimi olup olmadığı yönündeki bir soruya Daysal, şu şekilde cevap verdi: "Bu konuda herhangi bir engelleme olmadı. Olması da söz konusu değil. Arama kurtarma konuları her şeyden önce insani bir meseledir. Sahip olduğumuz sahip ve kabiliyetlerle Doğu Akdeniz'deki seyrüsefer emniyetinin de büyük bir başarıyla sağlanacağını biliyoruz. Uluslar arası sularda ve kendi karasularımızda olabilecek her türlü olaya müdahale etmek ve gerekli arama kurtarma faaliyetine sahibiz."

Bu arada Daysal, bu yıl yapılan tatbikatı Türkiye'nin yanı sıra Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan uluslararası gözlemcilerin de izleyeceğini açıkladı.

(CİHAN)

Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,266 µs