En Sıcak Konular

Davutoğlu: Annan ile Suriye'yi konuştum

12 Haziran 2012 17:19 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 'Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali' etkinliklerine katılmak için geldiği Amasya'da Vali Abdil Celil Öz'ü ziyaret etti.

Ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplayan Davutoğlu, Suriye'deki gelişmelere ilişkin BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan ile kendi talebi üzerine bir telefon görüşmesi yaptıklarını söyledi.

Dün Annan ile kendi talebi üzerine uzun bir görüşme yaptığını belirten Davutoğlu, "Kendisi son dönemde özellikle El Hule ve Hama katliamlardan sonra Suriye'deki güvenlik durumu ve sonrası ile ilgili gözlemlerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul'da yaptığı sonuçlarla ilgili bilgi aktardı. Yeni bazı diplomatik inisiyatifler geliştirilmesi hususunda hem kendi kanaatlerini aktardı, hem de bizim kanaatlerimizi sordu. Geçen hafta 14 bakan arkadaşımızın katılımı ile Suriyeli Dostlar Grubu'na mensup gerek bölgeden gerekse Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa ülkelerinden oluşan 14 bakan arkadaşımızla beraber bir istişare yapmıştık. Ben de kendisine bu istişare ile ilgili bilgi aktardım ve her türlü yeni inisiyatife, çözüm bulacak, kanı durduracak her türlü yeni girişime olumlu baktığımızı söyledim. Sayın Annan'ın veya Birleşmiş Milletler'in yapacağı girişimleri de bu çerçevede değerlendirdiğimizi ifade ettim. Ancak bu yeni girişimlerin daha önceki girişimler gibi Suriye rejimine daha çok insanın öldürülmesine sebep olacak katliamları yapabilmek için zaman tanımaması gerektiğini, bu girişimlerin sonuç alıcı nitelikte olmasını ve mutlaka somut adımları içermesi, daha önce 6 maddelik kayıtsız şartsız en kısa sürede bir takvim içerisinde uygulanmasının temininin önemini vurguladım." dedi.

(CİHAN)

Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,523 µs